ep deutsche bank
EUROPA PRESS

El banc alemany Deutsche Bank ha anunciat un benefici net de 229 milions d'euros durant el tercer trimestre de l'any, un 65% inferior al registrat durant el mateix període de fa un any però per sobre dels 149 milions que esperaven els analistes. Tot i així, l'entitat ha caigut un 5% aquest dimecres i s'acosta als seus mínims històrics.

  • 15,90€
  • -0,63%

El resultat abans d'impostos es va situar als 506 milions d'euros davant els 933 milions del tercer trimestre de fa un any.

Christian Sewing, director executiu del Deutsche Bank, ha dit aquest dimecres que "amb un benefici abans d'impostos de 506 milions d'euros, aquest resultat és una altra fita en el nostre camí cap a la rendibilitat sostenible. Tenim els nostres costos sota control i prou capital per créixer. Estem en camí de ser rendibles el 2018, per primera vegada des de 2014".

Deutsche Bank ha tingut dificultats des de la crisi financera mundial de 2008 i la subsegüent crisi de deute a la Zona Euro. El prestador alemany s'ha enfrontat a multes de milers de milions de dòlars, a una major competència, a una disminució de la quota de mercat, tant en la banca comercial com en la d'inversió, així com a diferents reorganitzacions de la gestió.

Els inversors s'han mantingut especialment atents al nivell de costos que ha reportat avui el banc. L'equip de gestió, que va ser nomenat el passat mes d'abril, ha promès seguir retallant despeses per renovar el balanç. Durant el tercer trimestre de 2018, el banc va dir que els costos ajustats van baixar un 1%, fins als 5.500 milions d'euros. L'objectiu per a aquest any és reduir els costos ajustats a 23.000 milions d'euros i a 22.000 milions d'euros el 2019.

Com a part dels plans de reestructuració del nou equip, el nombre de treballadors es reduirà a 93.000 a finals de 2018. Hi ha hagut una retallada neta de 700 empleats durant el trimestre, fins a 94.717.

Noticias relacionadas

contador