• A mitjans de juny, controlava el 10% de la concessionària d'autopistes
  • ACS cau amb força per la previsió que llanci la seva contraopa i rivalitzi amb Atlantia
ep salvador alemany abertis
EUROPA PRESS

El fons d'inversió Capital Group segueix retallant la seva participació en Abertis. Segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ha reduït la seva presència a l'empresa concessionària d'autopistes fins al 7,20% des de l'anterior 7,37%.

  • 18,36€
  • 0,00%

Capital Group va arribar a controlar el 10% d'Abertis, participació que va romandre inalterada des del 27 de juliol de 2016 fins al 14 de juny d'enguany. A partir d'aquest moment, aproximadament un mes després que Atlantia llancés la seva OPA sobre Abertis a 16,50 euros per acció, va començar a vendre’n accions de manera constant.

Capital Group, que es defineix com "una de les empreses d'inversió més gran i amb més experiència del món", va aconseguir la seva màxima participació en Abertis el passat 27 de juliol de 2016, quan va duplicar la seva presència en el capital fins al 10,08% des de l'anterior 5,1%. En total, va passar a controlar-ne un paquet de gairebé 100 milions d'accions (99.880.000 de títols, en concret). Actualment, controla 71,3 milions d'accions.

Amb aquesta estratègia, Capital Group no sembla molt segur que ACS, presidida per Florentino Pérez, finalment es decideixi a llançar una contraopa. No obstant això, les accions d'ACS cauen a prop del 4% en borsa aquest dimecres, a causa de la notícia publicada per la premsa alemanya que Hochtief (la seva filial alemanya) ha reunit el seu consell per debatre una oferta per Abertis.

Aquesta contraopa, que compta amb el beneplàcit del Govern per mantenir Abertis sota control espanyol, és força complexa des del punt de vista financer, pel fet que ACS ha posat com a condició preservar la seva valoració d'inversió, atorgat per Standard & Poor's el passat mes de maig.

A l'espera del plàcet de la CNMV, el grup presidit per Florentino Pérez té temps per preparar la seva estratègia i analitza fins a quatre possibles escenaris per llançar la seva contraopa, probablement a un preu de 17 euros per acció, segons estimen els analistes de Berenberg.

Entre els dos més probables, segons al primer, ACS formaria un consorci amb diversos fons i utilitzaria el balanç de Hochtief. Això li permetria conservar el ràting atorgat per S&P, mentre la seva filial alemanya elevaria el seu nivell d'endeutament, però sense perdre tampoc la seva qualificació creditícia.

En el segon escenari més probable, ACS formaria un consorci per comprar Abertis i en prendria una participació minoritària de manera directa. Amb aquesta opció, ACS podria comprar fins al 33% d'Abertis i finançar l'operació amb deute, cosa que elevaria la seva ràtio de deute net sobre l'EBITDA fins a 3,3 vegades, un múltiple assumible per a les agències de ràting.

D'altra banda, ACS compta al seu balanç amb la seva joia australiana, CIMIC, empresa en la qual també controla el 72,68% del capital. No és descartable que ACS estigui analitzant el paper que pot jugar aquesta filial si finalment decideix llançar una contraopa per Abertis.

Mentre Florentino segueix treballant entre 'bambolines' per obtenir el suport necessari dels fons i oblidar el fracàs que va suposar l'assalt a Iberdrola, Capital Group aplica el refranyer espanyol i fa valer el refrany de “més val un pardal en la mà que una perdiu en l’aire”.

Per la seva banda, Atlantia també ha mogut fitxa i ha demanat a les autoritats de la Competència de la Unió Europa que autoritzin la seva OPA. La Direcció de Competència de la UE espera pronunciar-se sobre aquesta operació al voltant del 13 d'octubre.

Noticias relacionadas

contador