• La companyia italiana està pendent que la Comissió Nacional del Mercat de Valors autoritzi l'OPA
ep abertis 20170619121402
EUROPA PRESS

Atlantia ha comunicat ja a les autoritats de Competència de la UE l'operació per la qual pretén fer-se amb el grup espanyol d'infraestructures Abertis, amb la finalitat que autoritzin la integració que donaria lloc a un dels primers grups mundials d'infraestructures.

  • 18,36€
  • 0,00%
  • -
  • -

La companyia italiana va remetre la seva sol·licitud el passat 8 de setembre, gairebé tres mesos després que al juny formalitzés davant el supervisor del mercat espanyol l'OPA amb la qual pretén prendre Abertis.

La Direcció de Competència de la UE espera pronunciar-se sobre aquesta operació al voltant del 13 d'octubre, segons consta als registres d'aquest òrgan i el diari 'Expansión' avança a la seva edició d'aquest dijous.

La Direcció de Competència de la UE espera pronunciar-se sobre aquesta operació al voltant del 13 d'octubre

A més del 'vistiplau' de Brussel·les, l'OPA d'Atlantia requereix així mateix autorització de les autoritats de Competència dels Estats Units, Brasil, Xile i l'Argentina, països on les companyies implicades en l'operació tenen actius i negocis.

A Espanya, la companyia italiana està pendent que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) autoritzi l'OPA, per tal que arrenqui el termini d'acceptació, que determinarà així mateix si finalment es presenten ofertes competidores, com la que ACS actualment analitza.

No obstant això, Atlantia ha d'aconseguir el 'vistiplau' del Govern espanyol, que s'ha de pronunciar atès que les autopistes que Abertis gestiona en règim de concessió són, en darrer terme, propietat de l'Estat.

A més, el grup que dirigeix ​​Francisco Reynés controla Hispasat, l'operador de satèl·lits espanyol, una companyia que es considera estratègica per al país.

'GEST' AL GOVERN ESPANYOL

La companyia italiana està pendent que la Comissió Nacional del Mercat de Valors autoritzi l'OPA

En aquest sentit, i davant les manifestacions realitzades pel Govern sobre la seva capacitat legal per no autoritzar l'OPA atenent a "l'interès general", en la seva oferta, Atlantia ha manifestat expressament la seva "voluntat d'atendre els interessos estratègics" que Espanya té en els actius d'Abertis.

Així, la companyia italiana va expressar la seva "voluntat d'atendre els interessos estratègics del Regne d'Espanya en relació a la gestió, explotació i conservació de les autopistes de peatge i amb l'eventual destí de la participació d'Abertis en Hispasat", obrint així la porta a una eventual desinversió dels satèl·lits.

La companyia italiana segueix així a l'espera que s'autoritzi la seva oferta, mentre Abertis ha arribat a màxims històrics en borsa, per sobre de la cota dels 17 euros per acció, preu que està un 4% per sobre de la contraprestació de 16, 50 euros que ofereix Atlantia.

Noticias relacionadas

contador