cbwall street1

Wall Street anticipa suaus pujades aquest divendres als seus tres principals índexs borsaris (Dow Jones +0,07%, S&P 500 +0,01% i Nasdaq -0,11%). El mercat nord-americà segueix assimilant el repunt del 0,2% de l'IPC impulsat per la pujada del preu del cru.

  • 38.085,80
  • -

En l'índex Dow Jones, els valors més alcistes són Verizon (+2,10%) i Merck (+1,19%). Per la seva banda, els pitjors valors són a hores d'ara Microsoft (-0,34%) i Walmart (-0,16%).

En el capítol de resultats empresarials, destaca Dropbox. La tecnològica va publicar aquest dijous resultats, després del seu primer trimestre al parquet, caient un 4% a la preobertura després de perdre 391 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any.

Respecte a la banca, s'espera que el president de la Fed de San Francisco, John Williams, visiti Nova York per comparèixer a la conferència Developments in Empirical Macroeconomics. Així mateix, el president de la Fed de St. Louis, James Bullard, serà a Missouri a la reunió de la Springfield Business Development Corporation.

EL PETROLI SEGUEIX MIRANT CAP A L'IRAN

Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza pla en aquests moments després d'una setmana d'incertesa durant la qual el West Texas (a hores d'ara -0,17%, als 71,48 dòlars per barril) va arribar a tocar màxims de novembre de 2014. El punt d'inflexió va ser l'anunci de Donald Trump, que dimarts comunicava la marxa dels Estats Units del pacte nuclear amb l'Iran.

L'impacte de les seves paraules no va trigar a fer efecte al mercat. Iran és l'actual tercer major proveïdor de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i les sancions que acompanyaran la sortida dels EUA de l'acord, tindran un impacte negatiu sobre la producció iraniana de cru. Per tant, els preus del petroli han pujat des de llavors premuts per aquestes tensions geopolítiques.

ÀSIA ES TENYEIX DE VERD I EUROPA COTITZA AMB SIGNE MIXT

Els principals índexs del Vell Continent cotitzen amb signe mixt aquest divendres (IBEX 35 +0,11%, CAC 40 -0,30%, DAX 30 -0,26%, FTSE -0,04% i PSI +0,50% ). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX mira ja cap als màxims de l'any i tot apunta que tancarà la setmana per sobre de la resistència dels 10.210 punts. El nivell tècnic dels 10.400 punts, la seva següent parada.

Al pla polític europeu, l'actualitat passa per Itàlia, on un acord per formar un govern de coalició 'populista' entre la 'Lliga Nord' i el 'Moviment 5 Estrelles' sembla més proper que mai. I al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,14% respecte al dòlars fins als 1,1934 bitllets verds.

Les borses asiàtiques han tancat la sessió amb pujades (Nikkei +1,16%, Hang Seng +1%, Kospi 0,5%) impulsades per la dada de l'IPC dels EUA que refreda les pujades de tipus. Els operadors es van llançar a les compres davant l'expectativa que la Fed incrementi el preu del diner gradualment i no agressivament.

A la Xina continental, en canvi, Xangai i Shenzhen es deixen un 0,36% i un 0,76%, respectivament i Austràlia també tanca marginalment en el vermell, amb un declivi del 0,04%. Nova Zelanda, en canvi, deixa una pujada del 0,45%, Tailàndia escala un 1,41% i Bombai, un 0,33%.

Noticias relacionadas

contador