• A les importacions procedents de Mèxic, el Canadà i la Unió Europea
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Vendes a Wall Street (Dow Jones -0,9%, S&P 500 -0,4% i Nasdaq -0,05%) després de confirmar l'Administració Trump que imposarà aranzels a les importacions d'alumini i acer procedents de Canadà, Mèxic i la Unió Europea, tres dels seus principals socis comercials.

  • 38.239,66
  • -

Al Dow Jones, el valor més alcista és Microsoft (+0,32%) i el pitjor valor és Goldman Sachs (-0,97%).

El president dels EUA anunciarà aquest dijous la seva decisió sobre els aranzels de l'acer i l'alumini

Els inversors seguiran amb especial atenció aquest dijous la decisió de Trump i els EUA sobre les exempcions dels aranzels sobre l'acer i l'alumini. Una política comercial que s’empararia a preservar "la seguretat nacional" i podria afectar Canadà, Mèxic i la Unió Europea, entre d'altres.

En paral·lel als aranzels sobre l'acer i l'alumini, els EUA estudien la imposició d'aranzels a la importació d'automòbils. Una postura que avui ha tornat a enfonsar al parquet les fabricants alemanyes, les quals Trump no n’eximiria segons informa aquest dijous la revista alemanya WirtschaftsWoche.

EL PCE I LA FED

L'índex de Preus en Consum Personal (PCE) dels Estats Units es va mantenir al 2% durant el mes d'abril, el mateix resultat que el publicat per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica (BEA) per al tercer mes de l'any, en un nivell no vist des d'abril de 2012.

L'índex de referència per a la Reserva Federal (Fed) es manté per tant a l'objectiu del 2% i recolza la seva intenció de retirar de manera gradual els estímuls de l'economia nord-americana. Per la seva banda, l'índex subjacent, que exclou els efectes de la llista de la compra i l'energia, es va mantenir dues dècimes per sota, a l’1,8%.

En matèria de política monetària, aquest dijous està previst que diversos membres de la Reserva Federal (Fed) compareguin. Els inversors han de prestar especial atenció al president de la Fed de St. Louis, James Bullard, que participarà en una taula rodona del Market News International Connect.

Per la seva banda, Lael Brainard, governadora de la Fed, participarà en un esdeveniment a Nova York durant el qual s'espera que s'expressi sobre les perspectives de la política monetària. Mentrestant, el president de la Fed de Dallas, Robert Kaplan, donarà el discurs d'obertura al Southwester Graduate School of Banking.

EUROPA I ÀSIA ES VESTEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza amb pujades aquest dijous en cinc de les seves principals índexs borsaris (IBEX-35 +0,35%, CAC 40 +0,13%, DAX 30 -0,46%, FTSE 100 +0,26% i PSI 20 +1,06%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX aguanta el tipus enmig de la tensió política per la moció de censura a Rajoy gràcies a Santander i BBVA.

A Itàlia, les negociacions d'última hora entre el Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord continuen per intentar que no es repeteixin les eleccions. El líder del M5E, Luigi Di Maio, ha proposat a Matteo Salvini, cap de la Lliga Nord, triar un altre candidat per a ministre d'Economia que no sigui l’antieuropeista Paolo Savona.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,29% respecte al dòlar fins als 1,1702.

Les borses asiàtiques han tancat aquest dijous en verd, encoratjades per les notícies que arriben des d'Itàlia. Al Japó, el Nikkei 225 ha tancat amb una pujada del 0,8%, mentre que l'S&P/ASX 200 australià ha avançat un 0,41%. En tots dos, el bon comportament dels seus energètiques i petrolieres va ser important. El Topix ha mostrat guanys del 3,5%.

A Corea del Sud, el Kospi ha rubricat la sessió amb una pujada del 0,58%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha finalitzat la jornada pujant un 0,75%, amb guanys al sector energètic. El compost de Xangai ha avançat un 1,38% després dels positius resultats dels PMI manufacturers.

Noticias relacionadas

contador