trump-va-laisser-les-troupes-en-syrie-un-peu-plus-longtemps

El secretari de Comerç dels EUA, Wilbur Ross, ha anunciat aquest dijous que els EUA seguirà endavant amb la seva decisió d'imposar un aranzel del 25% a les importacions d'acer i del 10% a les d'alumini procedents de la UE, Canadà i Mèxic.

Durant una sessió informativa telefònica amb els mitjans, Ross va anunciar que els aranzels a les importacions d'alumini i acer de la UE, Canadà i Mèxic entraran en vigor a mitjanit, les 6 del matí a Espanya, i posaran així fi a una moratòria de dos mesos i alimenten la por a una guerra comercial.

"Esperem seguir negociant, tant amb el Canadà i Mèxic, d'una banda, i amb la Comissió Europea per una altra, perquè hi ha altres assumptes que necessitem resoldre", ha anunciat el secretari, que, a més, ha admès que "hi va haver avenços en les converses", no "suficients", però.

BRUSSEL·LES ESTÀ "PREPARADA"

La Comissió Europea ha tornat a subratllar aquest dijous que està "preparada" per defensar els interessos de la UE davant la decisió de Donald Trump sobre la imposició d'aranzels. "Com hem dit repetidament, estem preparats per tractar amb qualsevol tipus d'escenari per defensar els interessos de la UE i la legislació comercial internacional", ha dit durant una roda de premsa el portaveu principal de l'Executiu comunitari, Margaritis Schinas, hores abans de l'anunci de l'Administració nord-americana.

El president de l'Executiu comú, Jean-Claude Juncker va assegurar estar "preocupat" per una decisió "unilateral" i "injustificada" en contra de les regles de l'Organització Mundial de Comerç, davant de qui assegura que presentarà el cas. Per la seva banda la Comissària de Comerç, Cecilia Malmström, ha explicat que la UE va intentar "tot el possible" per evitar aquest resultat i ha criticat obertament aquesta manera de "fer negocis entre amics i aliats".

Noticias relacionadas

contador