eeuueconom

L'índex de preus en Consum Personal (PCE) dels Estats Units es va mantenir al 2% durant el mes d'abril, el mateix resultat que el publicat per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica (BEA) per al tercer mes de l'any, en un nivell no vist des d'abril de 2012.

L'índex de referència per a la Reserva Federal (Fed) es manté per tant en l'objectiu del 2% i recolza la seva intenció de retirar de manera gradual els estímuls de l'economia nord-americana. Per la seva banda, l'índex subjacent, que exclou els efectes de la llista de la compra i l'energia, es va mantenir dues dècimes per sota, a l’1,8%.

A més, els ingressos personals de la població nord-americana van augmentar un 0,3%, uns 49.500 milions de dòlars, mentre que la renda disponible va créixer un 0,4% (60.900 milions). De la mateixa manera, la despesa en consum es va accelerar un 0,6% (79.800 milions).

L'ECONOMIA DELS EUA CORREGEIX EL SEU CREIXEMENT

El Producte Interior Brut dels Estats Units va corregir el seu creixement una dècima davant la dada original fins al 2,2% durant el primer trimestre del present exercici. Una dada que es va situar per sota de les previsions del mercat. Les dades d'inversió en béns d'equip, infraestructures i programari van ser corregides a la baixa des d'un 6,5% fins a un 4,6%, cosa que explica aquest descens del resultat global. No obstant això, la inversió es va mantenir forta durant els tres primers mesos de l'any, parcialment llastrada per un menor valor dels inventaris, que es va reduir gairebé un 40% fins als 20.200 milions de dòlars. A més, la despesa dels consumidors també va ser revisada a la baixa una dècima per créixer ara un 1%.

En matèria comercial, les exportacions van créixer més lleument del que s'esperava (+4,2% enfront del 4,8% inicial), mentre que les importacions es van mantenir estables, amb un creixement del voltant del 2,2%.

Noticias relacionadas

contador