cbtrump4 short1

La Casa Blanca no té previst estendre les exempcions a les tarifes sobre l'acer i l'alumini sobre la Unió Europea, segons informa aquesta dijous CNBC.

S'espera que l'administració de Donald Trump faci un anunci en referència a això aquest dijous, segons han confirmat fonts properes a la situació a la CNBC.

Les acereres nord-americanes van pujar al voltant d'un 5% al mercat de 'fora d'hores'. Les accions d'Alcoa van pujar un 2%, mentre que AK Steel va guanyar un 5%. Dins de l'IBEX, Acerinox suma un 1% amunt i ArcelorMittal, un 0,43%.

A principis d'aquest any, l'administració del president Donald Trump va imposar noves tarifes del 25% per a l'acer i el 10% per a l'alumini. No obstant això, a la UE i altres aliats se'ls van concedir exempcions temporals.

Aquest dimecres, alts funcionaris nord-americans es van reunir amb funcionaris de la UE a París ja que la data per prendre una decisió està a punt d'expirar.

Durant els últims dies, les negociacions comercials van mostrar pocs senyals que les dues parts arribin finalment a un acord. Els funcionaris europeus van dir que esperaven que els Estats Units complís amb la imposició d'aranzels.

Mentre que el Parlament Europeu desitja que no hi hagi aranzels, la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, va dir aquest dimarts: "Sent realistes, però, no creiem que puguem esperar això".

Noticias relacionadas

contador