eleccioneseeuu12
38.467,67
  • -
  • -

Wall Street registra vendes moderades del 0,5% després del gran ral·li alcista de les últimes jornades, que ha permès als índexs novaiorquesos revalorar-se més del 10% des dels mínims anuals de 2018, registrats el passat 26 de desembre als 2.346 punts en el cas de l'S&P 500.

Els inversors descompten més les dades d'inflació que acaba de publicar els EUA, que llancen una pujada de l'IPC de l'1,9% durant l'any passat, després de baixar un 0,1% al mes de desembre, en línia amb les previsions del consens. Per la seva banda, l'IPC subjacent, que exclou els aliments i l'energia, va tancar l'any al 2,2%, després de repuntar un 0,2% el mes passat, també en línia amb els pronòstics.

I tot després que Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), reiterés aquest dijous que el banc central nord-americà serà "pacient i flexible" a l'hora de tornar a pujar els tipus d'interès durant els pròxims mesos.

Mentrestant, el mercat segueix a l'espera que els EUA i la Xina arribin a un acord per posar fi a la seva guerra comercial. Aquest mateix dimecres es donava per conclosa la primera ronda de negociacions entre les dues majors economies del món. El mateix secretari del tresor nord-americà, Steven Mnuchin, afirmava aquest dijous que probablement el viceprimer ministre xinès visitarà Washington pròximament per continuar les negociacions.

Per la seva banda, al mercat de matèries primeres el petroli West Texas puja un 0,6%, fins als 52,91 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1488 dòlars.

Noticias relacionadas

contador