New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Wall Street cotitza amb guanys en els seus tres principals índexs borsaris aquest dilluns (Dow Jones +0,44%, S&P 500 +0,37% i Nasdaq +0,37%). El mercat reacciona positivament al respir de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, que va començar el passat divendres amb l'entrada en vigor dels aranzels entre les dues majors potències econòmiques del món.

  • 38.239,66
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes són Intel (+0,72%), Microsoft (+0,68%) i Cisco (+0,64%). D'altra banda, els pitjors valors són Procter & Gamble (-0,40%) i Exxon Mobil (-0,04%).

Els inversors també segueixen celebrant al parquet les positives dades de l'informe d'ocupació de juny

Els inversors també impulsen el mercat després del positiu informe d'ocupació publicat divendres passat, en què es va donar a conèixer que l'economia nord-americana va crear 213.000 nous treballs al juny i va superar així les expectatives dels analistes.

En política monetària, està previst que el president de la Fed (Reserva Federal) de Minneapolis, Neel Kashkari, participi en una conferència de dos dies a Minnesota. A més, està previst que al llarg de dilluns Trump anunciï el seu candidat per a la Cort del Tribunal Suprem per reemplaçar Anthony Kennedy, que es jubilarà al final d'aquest mes.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cedeix terreny davant l'increment de les perforacions i tot i el descens de la producció de cru nord-americà registrada la setmana passada. El barril de West Texas, referència als EUA, cau un 0,16% fins als 73,68 dòlars.

En política internacional, destaca la dimissió de David Davis del seu càrrec com a Ministre del Brexit, que va tenir lloc a última hora d'aquest diumenge. La marxa de Davis posa en perill el Govern de Theresa May, que ja ha triat Dominic Raab com a substitut del també euroescèptic.

EUROPA I ÀSIA ES VESTEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza en verd en cinc de les seves principals índexs aquest dilluns (IBEX-35 +0,48%, CAC 40 +0,64%, DAX 30 +0,28%, FTSE 100 +0,40% i PSI 20 +0,59%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX frega els 10.000 punts recolzat pel bon comportament dels seus ‘grans'.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,16% respecte al dòlar, fins als 1,1765.

Les borses asiàtiques han tancat en verd aquest dilluns esperonades pel respir de la guerra aranzelària. Al Japó, el Nikkei 225 ha rubricat la sessió amb una pujada de l’1,21% gràcies a l'avanç dels seus sectors elèctric, immobiliari i extractiu. El Topix també ha tancat en verd (+0,99%).

Més a l'oest, el Kospi sud-coreà ha donat per finalitzada la jornada amb un avanç del 0,69% i a Austràlia, l'S&P/ASX200 ha avançat un 0,22% gràcies al bon comportament de la seva banca. Finalment, a Hong Kong, l'índex Hang Seng ha llançat uns guanys de l’1,69%, mentre que el compost de Xangai ha avançat un 2,29%.

Noticias relacionadas

contador