le-president-chinois-xi-jinping-durant-son-discours-au-forum-chine-afrique-de-johannesburg-le-4-decembre-2015
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Els mercats asiàtics han tancat en verd aquest dilluns després d'una dura setmana per als parquets del continent, que va culminar en una ofensiva comercial bilateral entre els Estats Units i la Xina per valor de 68.000 milions de dòlars.

Al Japó, el Nikkei 225 ha rubricat la sessió amb una pujada de l’1,21% gràcies a l'avanç dels seus sectors elèctric, immobiliari i extractiu. Per contra, els títols farmacèutics han liderat les caigudes. El Topix també ha tancat en verd (+0,99%).

Més a l'oest, el Kospi sud-coreà ha donat per finalitzada la jornada amb un avanç del 0,69% per l'impuls del seu important sector tecnològic i el gegant Samsung (+2,12%) signant una excel·lent sessió. Un altre dels noms propis de la península aquest dilluns ha estat la siderúrgica Posco (-2,72%) que ha tornat a llançar xifres negatives amb els aranzels sobre les importacions d'acer i alumini ennuvolant el panorama d'aquest sector.

A Austràlia, l'S&P/ASX200 ha avançat un 0,22% gràcies al bon comportament de la seva banca. La minera BHP Billiton ha liderat les pujades a la plaça de Sydney aquest dilluns.

Finalment, els mercats xinesos s’han pres un respir després d'una atrafegada setmana que va culminar en la imposició d'aranzels per part dels Estats Units a importacions xineses per valor de 34.000 milions de dòlars. La resposta del gegant asiàtic va ser immediata i proporcional. "No tenim més opció que respondre al que ja és el major conflicte comercial de la història financera", va afirmar el ministre de Comerç xinès, Zhong Shan. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha llançat uns guanys de l’1,69%, mentre que el compost de Xangai ha avançat un 2,29%.

Noticias relacionadas

contador