• L'euro, que rondaba els 1,08 dòlars, s'ha frenat amb les mesures anunciades pel BCE
billetes y monedas

El notable rebot signat per l'euro després del resultat del referèndum italià ha quedat tallat d'arrel quan el Banc Central Europeu (BCE) ha tornat a la càrrega amb les seves mesures expansives. I amb el seu compromís per mantenir-les en el temps.

Perquè el president de l'entitat, Mario Draghi, ho ha deixat clar. "La intenció de les nostres decisions de política monetària és mantenir activa una acomodació monetària", ha assegurat.

I clar, amb més euros en joc i durant més temps, la divisa europea perd valor. En concret, es deprecia un 1,2% contra el dólar, fins als 1,062 dòlars.Contra el ien japonès es deixa un 0,9%, fins als 121,3 iens.

D'aquesta manera, l'euro se segueix movent a la franja en la qual porta ancorat des que el BCE va engegar el seu programa de compra d'actius (APP, per les seves sigles en anglès) al març de 2015. Llavors, es canviava a 1,08 dòlars, i des d'aquest moment ha oscil·lat entre els 1,05 dòlars -és el canvi al que va caure en la nit del diumenge després de la victòria del 'No' en la consulta italiana- i els 1,15 dòlars.

contador