xi-jinping-apparait-de-plus-en-plus-comme-le-dirigeant-le-plus-puissant-depuis-mao

El president de la Xina, Xi Jinping ha rubricat la seva gira europea amb una reunió, aquest dimarts, amb el president francès, Emmanuel Macron, la cancellera alemanya, Angela Merkel i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Durant la trobada, Macron va demanar al seu homòleg xinès "respecte" per Europa com a bloc comercial i geopolític.

Després de la reunió a quatre bandes a París, Europa va llançar un doble missatge al mandatari de la segona potència mundial. Primer d'unitat amb els xinesos en pro de la cooperació internacional segon de ressentiment davant les ambicions hegemòniques de Pequín.

Jinping ha conclòs un viatge oficial per Europa de cinc dies. El mandatari ha visitat Itàlia, Mònaco i França. Un dels punts estrella d'aquest viatge ha estat la signatura de l'adhesió d'Itàlia al multimilionari pla d'infraestructures impulsat per Xi, conegut com a "Noves Rutes de la Seda".

El país transalpí s'ha sumat als altres membres de la Unió Europea (UE) que ja participen de la iniciativa, segons la pròpia pàgina oficial del projecte: Portugal, Malta, Àustria, Grècia, Letònia, Estònia, Lituània, Eslovènia, República Txeca , Bulgària, Hongria, Polònia, Romania i Eslovàquia.

Xi ja va visitar Europa a finals de novembre i principis de desembre de 2018 en un viatge previ i posterior a la cimera del G-20 durant el qual va passar per Espanya i Portugal.

Noticias relacionadas

contador