trumpestadounion

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha dit aquest dimecres que no té pressa per tancar un pacte comercial amb la Xina i ha insistit que qualsevol pacte ha d'incloure protecció per a la propietat intel·lectual, una de les diferències importants entre les dues parts durant mesos de negociacions.

Hi ha expectatives que Trump i el president xinès, Xi Jinping, celebrin a finals d'aquest mes una cimera a una propietat del mandatari nord-americà a Mar-a-Lago, Florida, però no s'ha fixat una data i els seus equips comercials no s'han reunit en més de dues setmanes.

El president nord-americà, en declaracions a la premsa des de la Casa Blanca, ha assenyalat que creu que hi havia una bona probabilitat que s'arribi a un acord, en part perquè després de patir els aranzels nord-americans la Xina en desitjava un.

No obstant això, ha reconegut que Xi pot ser previngut i no voler arribar a una cimera sense un acord a les mans, després de veure que Trump va posar fi a una reunió a Vietnam amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, sense un tracte.

"Crec que el president Xi va observar que soc algú que pot retirar-se quan no hi ha un tracte, i sempre hi ha una possibilitat que succeeixi i probablement no voldria això", ha recalcat Trump.

Trump va decidir el mes passat no augmentar els aranzels als productes xinesos, cosa que va ser un indicatiu que les negociacions entre els dos països havien avançat amb èxit.

Noticias relacionadas

contador