trump china eeuu portada buena

Progressos significatius en la guerra comercien entre les dues primeres potències mundials que ha sacsejat els mercats des de l'estiu passat. els Estats Units i la Xina han començat a donar forma a un inici d'acord amb clars compromisos sobre les qüestions més difícils en la seva disputa comercial, segons fonts pròximes citades per Reuters.

Les dues economies més grans del món han aplicat aranzels de centenars de milers de milions de dòlars, frenant el creixement econòmic mundial durant els últims set mesos, distorsionant les cadenes de subministrament i interrompent la fabricació.

No obstant això, mentre els funcionaris celebren converses d'alt nivell el dijous i el divendres a Washington, romanen molt allunyats de les demandes fetes per l'administració del president estatunidenc, Donald Trump, de canvis estructurals en l'economia de la Xina.

Però l'esquema general del que podria arribar a convertir-se en un acord està començant a sorgir de les converses, van assenyalar fonts citades per l'agència de notícies, mentre les dues parts pressionen perquè es produeixi un acord abans de l'1 de març. En aquesta data s'arribarà al final d'una treva de 90 dies que Trump i el president xinès Xi Jinping es van donar de marge quan es van conèixer a l'Argentina a finalitats de l'any passat.

SIS MEMORÀNDUMS

Els negociadors estan elaborant sis memoràndums d'enteniment sobre temes estructurals: transferència forçada de tecnologia i robatori cibernètic, drets de propietat intel·lectual, serveis, moneda, agricultura i barreres no aranzelàries al comerç, segons dues fonts familiaritzades amb el progrés de les converses que cita Reuters.

D'acord amb una de les fonts, en les reunions entre funcionaris estatunidencs i xinesos la setmana passada a Pequín, les dues parts van intercanviar textos i van treballar per a posar les obligacions de tots dos sobre paper.

Noticias relacionadas

contador