• May encara manté l'avantatge suficient com per ampliar la seva majoria al Parlament, segons un estudi dut a terme entre els principals sondejos d'opinió
jeremy corbyn
Jeremy Corbyn

El líder laborista, Jeremy Corbyn, ja fantasieja amb la idea de ser la persona que seurà a l'altra banda de la taula de negociacions amb Brussel·les sobre els termes del Brexit. El socialdemòcrata ha protagonitzat una remuntada espectacular a les enquestes d'opinió de les eleccions del 8 de juny, davant la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, que ha vist retallada el seu avantatge en 17 punts, segons els sondejos més pessimistes per als conservadors. Però la líder 'tory’ ha tret l'artilleria i s'aferra a la imatge de fortalesa que ha sabut transmetre durant els primers passos de les converses amb l'Executiu comunitari sobre els termes del divorci amb la Unió Europea (UE), quan falta menys d'una setmana perquè se celebrin els comicis.

May ha carregat contra Corbyn del qual ha dit que s'haurà d'enfrontar "sol i nu" amb les autoritats europees, però el laborista ha recollit el guant llançat per la 'premier' i ha presentat els que l'acompanyarien durant els menys de dos anys de trànsit cap a l'abandó del club europeu. Es tracta dels seus portaveus del Brexit, afers exteriors i comerç internacional. Keir Starmer, Emily Thornberry i Barry Gardiner. El socialdemòcrata ha dit que el seu equip està "preparat per a la tasca" i que l'enfocament de May és "imprudent".

May encara manté l'avantatge suficient com per ampliar la seva majoria al Parlament, segons un estudi dut a terme entre els principals sondejos d'opinió

"El Partit Laborista està llest per aconseguir un acord que ofereixi una oportunitat per prosperar a les empreses i la societat del Regne Unit", ha assenyalat el líder laborista, segons recull Bloomberg. "El 19 de juny els laboristes estaran preparats per negociar un Brexit per a molts i no per a uns pocs", ha sentenciat.

IMPULS A LES ENQUESTES

Però no ho tindrà fàcil ja que, tot i que el socialdemòcrata ha aconseguit reduir el lideratge conservador a només tres punts, l'agència de notícies també assenyala que May encara manté l'avantatge suficient com per ampliar la seva majoria al Parlament, segons un estudi dut a terme entre els principals sondejos d'opinió.

Sis de les empreses d'enquestes més conegudes del Regne Unit: ICD, Ipsos MORI, ComRes, Opinium, Survation i YouGov, coincideixen que May està molt millor posicionada per guanyar que Corbyn i cinc d'elles veuen una majoria d'almenys 40 escons als 650 que conformen la Cambra dels Comuns. En un dels sondejos, aquest número s'amplia fins a 200 escons.

Noticias relacionadas

contador