• Els 'tories' reben el 43% dels suports, mentre els socialdemòcrates pugen al 37%
  • La lliura, presa d'una forta volatilitat
Theresa May, primera ministra del Regne Unit

Les enquestes que es publiquen al Regne Unit, quan falta poc més d'una setmana per la celebració de les eleccions, mostren que el lideratge dels conservadors de la primera ministra Theresa May segueix estrenyent. En concret, un nou sondeig, aquest cop de la cadena ITV, reflecteix que els 'tories' han perdut 6 punts en intenció de vot i els laboristes n’han guanyat tres.

És el primer estudi d'aquestes característiques que es publica després de l'atemptat a Manchester, en què van morir 22 persones a la sortida d'un concert d'Ariana Grande i també recull el sentiment de l'electorat després de la publicació del manifest del partit conservador, que apunta a una retallada en les seves polítiques socials.

Els conservadors perden sis punts segons l’última enquesta

Tot just fa dues setmanes, la majoria d'enquestes donaven un ampli avantatge a Theresa May, que ha vist retallada pels laboristes i ha omplert d'incertesa el que havia de ser una victòria folgada dels conservadors que els permetés ampliar la majoria que ostenten a la Cambra dels Comuns del Parlament britànic. May volia, d'aquesta manera, assegurar-se un major suport en el procés del Brexit.

Però dels 20 punts que ostentava en alguns sondejos, ara en separen de Corbyn només cinc o sis que ha vist incrementar-se els suports entre l'electorat.

LA LLIURA PAGA EL PREU

La reacció de la lliura no s'ha fet esperar. La divisa britànica s'ha precipitat fins preus per sota dels 1,2800 dòlars i perllonga el moviment baixista que es va iniciar a finals de la setmana passada, quan l'última enquesta d'intenció de vot va mostrar que la primera ministra britànica només manté un marge de cinc punts a les enquestes enfront dels laboristes de Jeremy Corbyn.

Els mercats han començat a pair que la cita del 8 de juny no serà un "bufar i fer ampolles", tal com May havia esperat i la moneda britànica ha caigut presa d'una elevada volatilitat, cedint fins a un mínim als 1, 2795 dòlars, per després remuntar un 0,7% fins als 1,2870 dòlars.

Noticias relacionadas

contador