janet-yellen 20170615091626

La nova secretària del Tresor, Janet Yellen, que prendrà possessió del càrrec el 20 de gener, quan ho faci el president electe Joe Biden, deixarà clar des del minut zero que els EUA no impulsarà polítiques que busquin un dòlar més barat per obtenir avantatge comercial. La moneda nord-americana ha seguit amb el rebot de les últimes sessions i es canvia de mans per sota dels 1,21 dòlars, en 1,2080 dòlars.

Segons Wall Street, Yellen afirmarà el seu compromís amb el valor del dòlar determinat pel mercat durant la pròxima audiència de confirmació del Senat. Yellen, expresident de la Reserva Federal, testificarà davant el Comitè de Finances de la cambra alta dimarts. S'espera que guanyi fàcilment la confirmació com a Secretària del Tresor.

Si se li pregunta sobre la política de tipus de canvi, Yellen està disposada a dir: "El valor del dòlar nord-americà i altres monedes ha de ser determinat pels mercats. Els mercats s'ajusten per reflectir les variacions en el rendiment econòmic i en general faciliten els ajustos a l'economia global", segons el diari nord-americà.

"Els Estats Units no busca una moneda més feble per obtenir un avantatge competitiu", apuntarà Yellen, i afegirà: "Hem d'oposar-nos als intents d'altres països de fer-ho".

Noticias relacionadas

contador