chica-paseando-junto-cartel-libra
Reuters

Muntanya russa per la lliura aquest dimarts, que va tornar a patir la incertesa del procés de divorci entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE). La moneda es canvia de mans entre els 1,2850 i els 1,2900 dòlars, a l'espera que els socis comunitaris concedeixin una nova pròrroga a Londres, fins a gener de 2020.

La divisa no va poder sostenir-se per sobre dels 1,30 dòlars, pressionada per, primer, la negativa de la Cambra dels Comuns de tramitar el projecte de llei del Brexit de forma exprés i, després, la decisió del primer ministre britànic, Boris Johnson, de retirar aquesta norma i deixar el procés completament al limbo. L'atenció se centra aquest dimecres a Brussel·les, on els Vint-i-set debaten i decideixen si concedeixen o no un nou temps extra al Regne Unit cosa que, segons els experts, desembocarà en unes noves eleccions.

Davant l'euro, la lliura també ha cedit fins a les 0,8650 lliures i la divisa europea, al seu torn, s'ha depreciat enfront del dòlar fins als 1,1120 dòlars. L'euro s'ha mogut durant les últimes jornades en consonància amb la lliura, de manera que ara també cedeix terreny per les poc encoratjadores notícies que arriben des del Brexit.

Els analistes, però, indiquen que les possibilitats que el país abandoni la UE sense acord s'han reduït significativament, ja que el Parlament té el control del procés. A més, algunes fonts es fan ressò dels rumors que sobrevolen el número 10 de Downing Street que Johnson, ara, s'enfoca exclusivament en unes nova eleccions, com l'única sortida perquè el país deixi enrere la crisi del Brexit. L'incert panorama fa preveure els analistes de City que la moneda cedeixi fins als 1,25-1,26 dòlars ja que una convocatòria electoral llastarà la moneda.

Això, si la UE accedeix a concedir una nova extensió. Els líders europeus debaten aquest punt aquests dies i sobre la taula tenen el decidir si es tracta d'una pròrroga tècnica o un període més llarg.

Noticias relacionadas

contador