• La reculada de l'euro dóna ales a les borses del 'vell continent'
ep bolsamadrid ibex 35 parque
EUROPA PRESS

L'Ibex 35 cerca donar continuïtat al viscut divendres passat i posar rumb als 10.700 punts. De moment, el selectiu espanyol arrenca la jornada amb lleugeres pujades i se situa per sobre dels 10.600 punts. El tancament de la setmana va deixar molt bones sensacions en la borsa espanyola, amb tots els valors del selectiu tenyint-se de verd.

  • 10.897,90
  • 0,40%

Entre els valors que arrenquen la jornada tirant de l'Ibex 35 destaquen Arcelormittal amb una revaloració del 2,46%. També Aena, Acerinox i ACS acompanyen amb pujades properes a l'1%. En l'altre costat de la taula es troba DIA, que comença aquest dilluns amb pèrdues properes a l'1%. També Siemens Gamesa retrocedeix un 0,5%.

La resta de places borsàries del 'Vell Continent' arrenquen també la setmana amb bon peu, després de les importants pujades del divendres, que en el cas de París i Frankfurt es revaloren un 0,1% i un 0,2% el FTSE a Londres. La depreciació de l'euro enfront del dòlar, que va cedir fins a nivells propers als 1,1750 dòlars -es manté al voltant dels 1,1780 dòlars aquest dilluns-, va empènyer la negociació a Madrid i l'índex va acabar la setmana amb un avanç de l'1,16% després d'encadenar dues jornades consecutives de guanys.

La jornada d'aquest dilluns es veurà marcada per la reducció del volum de negociació característica dels mesos d'estiu, encara que segons l'analista de XTB, Joaquín Robles, els inversors no han procedit a recollir els seus beneficis encara. A més, opina l'expert que la confiança actual del mercat ha permès que les borses consolidin els nivells actuals. En aquesta arrencada de la segona setmana d'agost, no s'esperen referències empresarials d'importància, acabada ja la temporada de presentació de resultats.

En el pla macroeconòmic, a Europa es publicarà en índex Sentix de confiança de l'inversor, que reflecteix la tendència de la confiança dels inversors en l'economia de la Unió Europea. Als EUA la jornada deixarà els resultats del crèdit al consumidor i de l'índex de les condicions del mercat de treball.

Noticias relacionadas

contador