• El Kospi sud-coreà va pujar 0.53% i el Nikkei a Tòquio va tancar aquest dilluns amb un avanç del 0,52%
kim-jong-un

Els mercats asiàtics arrenquen la setmana en verd. Encara que aquest fet es produeix en un ambient d'incertesa. El Consell de Seguretat de Nacions Unides va aprovar el dissabte per unanimitat la imposició de sancions més dures sobre Corea del Nord com a escalada a les seves ambicions nuclears. Ara, Àsia vigila la resposta de Kim Jong-Un.

El càstig de l'ONU té un important component econòmic per a Corea de Nord. Aquesta sanció vas cosir en un veto a l'exportació de carbó, ferro i plom o peixos i mariscs i prohibeix als països augmentar la contractació de treballadors nord-coreans i emprendre noves aliances empresarials. No obstant això, com assenyalen els analistes de CNBC, sembla poc probable que aquesta sanció dissuadeixi a Kim Jong-Un de les seves ambicions nuclears.

Mentrestant, els mercats aquest dilluns responen amb alces. Nikkei a Tòquio va tancar aquest dilluns amb un avanç del 0,52% i es posiciona en els 20.055 punts. El segon indicador, el Topix, que agrupa als valors de la primera secció, va pujar un 0,48%, i va tancar en 1.639 unitats.

El Kospi sud-coreà va pujar 0,53% i aconsegueix els 2.401 punts. A la Xina, el Hang Seng d'Hong Kong es revalora aquest dilluns un 0,44% i es manté en 27.675 punts. El compost de Xangai va continuar amb la tendència i es va revalorar un 0.15% i el compost de Shenzhen va agregar 0,39%.

A Austràlia, L'ASX 200 va pujar un 0,86%, fins als 5.771 punts. Els principals miners australians van destacar aquesta jornada, amb les accions de Rio Negre pujant un 2,04 %, Fortescue amb un 2,45% i BHP Billiton amb una alça de 2,26%.

Noticias relacionadas

contador