• Lee Jae Yong, de 49 anys, ha romàs detingut des de febrer
ep samsung electronics ise 2016

La Fiscalia de Corea del Sud ha reclamat aquest dilluns una pena de presó de 12 anys per al vicepresident de Samsung Electronics, Lee Jae Yong, per càrrecs com subornar a l'expresidenta Park Geun Hye perquè el Govern dongués suport al control de Lee del Grup Samsung. A més, també estaria acusat de malversació i ocultació d'actius a l'estranger dins de la trama de la 'Rasputina'.

Lee Jae Yong, de 49 anys, ha romàs detingut des de febrer i, de moment, solament ha estat jutjat pels càrrecs de suborn i malversació de fons, alguna cosa que el vicepresident de Samsung ha negat. El Tribunal de Primera Instància emetrà el seu dictamen el pròxim 27 d'agost, quan l'actual període de detenció de Lee acabi.

L'hereu del grup Samsung el grup empresarial més important de Corea del Sud està acusat d'autoritzar el desviament de 43.000 milions de wons (35,4 milions d'euros/37,3 milions de dòlars) a fundacions sota el control de Choi Soon-sil, coneguda com la 'Rasputina' per la seva amistat amb l'ex presidenta sud-coreana Park Geun-hye.

Segons recull l'agència EFE, els pagaments s'haurien realitzat a canvi que el fons públic de pensions hagués autoritzat en 2015 una fusió de dues filials de Samsung (una de les quals estava participada per l'esmentat fons) que reforça el control del clan Llegeix sobre aquest grup, pilar bàsic de l'economia sud-coreana.

Noticias relacionadas

contador