dolarrey1

L'euro remunta tímidament aquest dijous i flirteja amb els 1,1600 dòlars, després que dimecres va estirar els seus recents mínims fins a caure al seu pitjor canvi en 14 mesos, a conseqüència del ral·li d'un dòlar tremendament alcista que ha portat l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de sis divises a una fita en 94,36, màxim d'un any. L'acceleració de la moneda nord-americana es va donar contra totes les divises, tant dels països desenvolupats com emergents, amb especial atenció a la lliura, que ha seguit el seu particular viacrucis, s'ha desplomat fins als 1,3425 dòlars i ha cedit un 2% durant els dos últims dies.

  • 1,0694$
  • -0,09%

Els analistes no identifiquen una raó clara per aquest comportament i ho atribueixen a una sèrie de factors. El Fòrum del Banc Central Europeu (BCE) no ha donat titulars rellevants, més enllà que els banquers centrals s'han cenyit al mantra que els efectes de la inflació són transitoris, una lliçó ben apresa que han repetit fins a cansar-se, però que ha perdut poder de convicció. Sí que es va parlar molt de la reducció d'estímuls de la Reserva Federal (Fed) dels EUA, que pot ser un dels motors de les pujades de la moneda dels EUA, però "els mercats de divises també poden estar distorsionats pels fluxos de reajustament de final de trimestre i de final de mes", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

"El dòlar també pot estar rebent fluxos d'entrada relacionats amb el seu mercat de bons o de compradors d'actius refugi nerviosos pels esdeveniments negatius a tot el món", prossegueix l'expert. "Es pot triar entre qualsevol d'aquestes raons per comprar dòlars, però si es considera en la seva totalitat, seria difícil trobar una raó per vendre dòlars i potser això sigui part de la resposta" per a les alces, sentència l'expert.

Pel que fa a l'aspecte tècnic, "els indicadors tècnics de l'índex del dòlar suggereixen que podria estar sobrecomprat a curt termini. Avui podria produir-se certa consolidació, però preveig una prova de 94,75 a principis de la setmana que ve", comenta l'analista de Oanda. Pel que fa a l'euro/dòlar, "les pujades s'haurien de limitar als 1,1670 dòlars, però un tancament diari per sota dels 1,1600 dòlars indica que està en joc un descens molt més profund, que podria arribar als 1,1200 dòlars".

Noticias relacionadas

contador