ep cupon finsemana deonce reparte 200000 eurosbadajoz
EUROPA PRESS - Archivo

Segueix el patiment de l'euro. La divisa comunitària ha estirat la seva figura baixista i ha marcat un nou mínim de gairebé dos anys als 1,1110 dòlars, després de la publicació del PIB dels EUA que ha batut totes les expectatives dels analistes. Les divergències entre les economies nord-americana i europea mantenen la divisa pressionada.

El nou canvi intradia és el pitjor des del 19 de maig de 2017 i fa pensar als analistes tècnics que la moneda comunitària pot anar cap al buit dels 1,0725 dòlars. "En el gràfic setmanal adjunt de l'euro contra el dòlar es pot observar com aquest continua desplaçant-se dins d'un ampli moviment lateral, amb cert biaix a la baixa", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

El Producte Interior Brut (PIB) dels EUA s'ha disparat fins al 3,2% el primer trimestre de l'any, molt més fort del previst i per sobre de la dada del 2,2% anterior. Aquesta xifra és la més alta des del segon trimestre del 2018. Segons les dades difoses aquest divendres pel govern nord-americà, l'augment es deu principalment al fort repunt en la despesa dels governs estatals i locals.

Aquesta dada ha seguit alimentant el ral·li del dòlar, que fa unes jornades que està sent la més destacada de les monedes del G10. La fortalesa del 'bitllet verd' també pesa en les monedes dels països emergents, especialment a Turquia i l'Argentina, les monedes dels quals han marcat nous mínims: de sis mesos en el cas del país otomà i històrics en la divisa portenya.

De tornada a Europa, la lliura gairebé no s'ha deixat notar l'impacte de la notícia sobre la fortalesa econòmica nord-americana i es manté a prop dels 1,29 dòlars, preu que va fer fallida el 25 d'abril, quan va marcar el seu pitjor canvi de dos mesos.

Noticias relacionadas

contador