ep banderaeeuu
EUROPA PRESS

El Producte Interior Brut (PIB) dels EUA creix fins al 3,2% durant el primer trimestre de l'any, molt més fort del previst i per sobre de la dada del 2,2% anterior. Aquesta xifra és la més alta des del segon trimestre del 2018. Segons les dades difoses aquest divendres pel govern nord-americà, l'augment es deu principalment al fort repunt en la despesa dels governs estatals i locals.

La despesa en aquest nivell va augmentar un 3,9% després d'una caiguda de l'1,3% durant els tres mesos anteriors. Aquesta va ser el creixement més alt en tres anys. La despesa dels governs locals probablement es va recuperar a causa del tancament parcial del govern federal.

L'acceleració del creixement durant el primer trimestre és encara més notable davant les perspectives de pessimisme

L'augment en el PIB real durant el primer trimestre va reflectir les contribucions positives de les despeses de consum personal (PCE), la inversió en inventaris privats, les exportacions, la despesa estatal i local del govern i la inversió fixa no residencial. Les importacions, que són una resta en el càlcul del PIB, van disminuir. Aquestes contribucions van ser parcialment compensades per una disminució en la inversió residencial.

La construcció i el comerç també han impulsat a l'alça el PIB, "factors volàtils que podrien revertir aquest trimestre". Per la seva banda, la despesa dels consumidors es va desaccelerar fins a l'1,2%, l'augment més lent en un any.

L'acceleració del creixement durant el primer trimestre és encara més notable si es considera el pessimisme que envoltava la perspectiva del primer trimestre el desembre.

Noticias relacionadas

contador