ep monedas euros billetes dinero 20190313110716
EUROPA PRESS - Archivo

Importants caigudes en l'euro que esborra el ral·li de dimecres impulsat per l'abandó de les pujades de tipus enguany de la Reserva Federal dels EUA (Fed). La moneda comunitària cedeix un 0,5% fins als 1,1288 dòlars i marca mínims de nou dies després de les males dades dels PMI alemanys.

El PMI compost a Alemanya va caure a 51,5 el març des de 52,8 el febrer, per sota del consens de 52,8. "Un decebedor revés enmig d'un col·lapse cada vegada més alarmant de la indústria manufacturera", indiquen els experts de Pantheon Macroeconomics. La dada de producció industrial segueix el març per sota de la mesura de 50, xifra que indica contracció, i encadena xifres negatives per tercer mes consecutiu. L'indicador ha resultat al 44,7, des del 47,6 anterior.

Aquests són els pitjors resultats d'aquest indicador en sis anys i mig i, a més, han estat acompanyats pel primer decrement de l'ocupació a la indústria en tres anys. Amb els nombrosos vents en contra que enfronta el sector industrial a Alemanya, incloent-hi una desacceleració en l'automòbil, el Brexit, el comerç entre els Estats Units i la Xina i una desacceleració econòmica mundial, "hi ha poc lloc per a l'optimisme", indica Craig Erlam, analista d’Oanda.

Afortunadament, "el sector de serveis està compensant part del sofriment, però això no ho fa menys preocupant. Això va quedar clarament reflectit en l'euro després de la publicació de la dada i en el seu ràpid enfonsament per sota dels 1,13 dòlars", afegeix el expert.

L'índex PMI manufacturer de la Zona Euro ha seguit el mateix camí i ha llançat un resultat de 47,6.

Noticias relacionadas

contador