pour-trump-l-echec-de-hanoi-peut-etre-du-a-l-audition-de-cohen

El sorprenent gir acomodatici de la Reserva Federal (Fed) no ha acontentat el president dels EUA, Donald Trump, que no ha cessat les seves crítiques contra el banc central presidit per Jerome Powell. Ha tornat a culpar la política monetària de l'entitat de l'alentiment econòmic i en aquesta ocasió s'ha atrevit fins i tot a donar xifres.

El president ha assegurat aquest dijous que si no hagués estat per les decisions de Powell i els seus col·legues, l'economia dels Estats Units s'hauria expandit per sobre d'una taxa anual del 4% el 2018.

"Francament, si no tinguéssim algú que elevés les taxes d'interès i fes un ajust quantitatiu, hauríem estat en més del 4% en lloc d'un 3,1%" del PIB, va dir Trump, en una entrevista a la cadena 'Fox'.

L'economia nord-americana va créixer a un ritme del 2,9% el 2018, ha informat el Departament de Comerç, amb un increment durant el quart trimestre del 3,1% respecte als nivells de l'any anterior.

Quan se li va preguntar si creia haver influït en la postura de política de la Fed, Trump va respondre: "No ho sé. Espero no haver-hi influït, però no importa". Després, va afegir ràpidament: "No m'importa si hi va influir o no".

Dimecres, la Fed va publicar les seves últimes projeccions de la trajectòria de les taxes d'interès que no van mostrar més alces aquest any, en comparació amb les dues pujades previstes fa només tres mesos. Aquest moviment va agafar el mercat desprevingut, ja que no s'havia preparat perquè el banc central posés fi al seu cicle normalitzat tan aviat.

Noticias relacionadas

contador