ep billetes monedas euros euro dinero 20181018113801
EUROPA PRESS - Archivo

L'euro retalla distància aquest dilluns des de preus propers als mínims del 9 d'octubre, als 1,1430 dòlars, que va tocar divendres, quan va patir el cop de la revisió de la qualificació creditícia d'Itàlia per part de Moody's. La divisa comunitària ha operat a l'alça, fins a màxims de quatre dies, als 1,1550 dòlars, encara que segueix completament a mercè dels esdeveniments que arriben des del país transalpí.

L'última hora és que el viceprimer ministre, Luigi Di Maio, ha assenyalat, en declaracions a una emissora de ràdio local, que està a punt per seure a discutir el pressupost, just el dia en què s'espera que enviï una carta a la Comissió Europea (CE) per explicar les seves raons per mantenir-se al 2,4% del dèficit. També ha manifestat la intenció de la coalició populista de mantenir-se a l'euro.

Els inversors també estan aquest dilluns molt pendents dels esdeveniments al voltant del Brexit, a més de les tensions amb l'Aràbia Saudita i les potències occidentals i les friccions comercials i la incertesa sobre el creixement global. Tots aquests esdeveniments mantenen els principals encreuaments de divises encapsulats als seus recents rangs.

"Tant l'euro com la lliura britànica poden tornar-se cada vegada més sensibles a factors geopolítics com el tema del pressupost d'Itàlia i les converses sobre el Brexit que guanyen cada vegada més pes en els titulars", segons ha apuntat Jonathen Chan, analista de mercat de CMC Markets.

A mesura que avanci la setmana, l'atenció dels operadors virarà cap a la reunió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE). "És probable que el banc central adopti un to sever sobre Itàlia per amenaçar la unitat del mercat únic", apunta Philip Wee, estrateg de DBS. En la nostra opinió, han augmentat les probabilitats que l'euro/dòlar entri en un rang inferior en la seva operativa durant la resta de l'any", afegeix.

LA LLIURA SEGUEIX A MERCÈ DEL BREXIT

Pel que fa a la lliura esterlina, la moneda britànica s'ha mantingut pràcticament sense canvis als 1.3074 dòlars, després d'haver assolit un mínim intradiari d’1.3009 divendres, seguint les últimes notícies sobre el divorci entre la Unió Europea i el Regne Unit.

No obstant això, va aconseguir remuntar des d'aquests mínims després que Bloomberg informés que la primera ministra britànica, Theresa May, està a punt per abandonar una demanda clau de Brexit per tal d'arribar a un acord perquè la Gran Bretanya abandoni la Unió Europea (UE).

El ministre de Brexit del Regne Unit, Dominic Raab, va dir diumenge que Gran Bretanya té una mentalitat oberta sobre l'extensió del període de transició posterior al Brexit si això vol dir que la Unió Europea abandona les seves propostes per a l'anomenat suport irlandès.

Noticias relacionadas

contador