• La moneda dels EUA rep un nou impuls després de les paraules de Janet Yellen
  • El rebot a l'euro/dòlar cap a la zona dels 1,04600-1,04800 no ha estat ni més ni menys que un simple 'pull back'
money euros cash

La pressió venedora no para sobre l'euro. La ‘moneda única’ ha tornat a cedir gairebé un 1% i se situa molt prop dels seus mínims de gairebé 14 anys després que el dòlar reprengués el seu avanç contra els seus principals rivals, animat per les paraules de la presidenta de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Janet Yellen, que ha elogiat la bona salut del mercat laboral nord-americà.

Yellen ha descrit la situació actual de l'ocupació al país com la millor de l'última dècada i ha destacat que els salaris comencen a repuntar. “Cap d'aquests comentaris és nou, però han recordat que la Fed es manté optimista i que l'economia dels EUA millora, la qual cosa contrasta amb el creixement d'altres països, que segueix sent pírric”, assenyala Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management.

Els comentaris de la president de la Fed van deixar notar el seu impacte en el dòlar, i els compradors van rebre un nou impuls per reactivar la tendència alcista de la divisa. L'euro va tornar a sofrir les conseqüències i de nou tenim a l'euro/dòlar prop dels mínims anuals que es van marcar la setmana passada en els 1,03640. Això demostra, segons José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía que “el rebot cap a la zona dels 1,04600-1,04800 no ha estat ni més ni menys que un simple 'pull back' a la nova zona de resistència, abans suport”.

Des del punt de vista tècnic tot segueix igual en l'euro/dòlar i per tant no es pot descartar la paritat en les properes sessions/setmanes

“El realment importants és que tot i que el preu hagués rebotat fins a cotes més altes el dany ja està fet per quan els màxims i mínims decreixents des del passat mes de maig segueixen aquí, intactes”, assegura l'expert. I afegeix: “Des del punt de vista tècnic tot segueix igual i per tant no es pot descartar la paritat en les properes sessions/setmanes ja que aquest nivell psicològic coincideix en aquest moment amb la base del canal a la baixa de llarg termini”.

eurusd

EL IEN I EL FRANC SUÍS AVANCEN

En altres parts del món, els inversors van deixar notar la seva preocupació pels atacs d'Ankara i Berlín i tant el ien com el franc suís van posar en joc el seu paper d'actiu refugi. La moneda suïssa ha deixat notables guanys contra l'euro, aconseguint els 1,0680 francs per cada unitat, un màxim de sis mesos en el seu encreuament amb la ‘moneda única’.

El ien ha seguit recuperant-se de les seves notables pèrdues de l'últim mes i mitjà, ja que és la divisa que pitjor s'ha exercit des que el president d'EUA, Donald Trump, va guanyar la contesa electoral. La moneda nipona ha seguit avançant contra el dòlar per segon dia consecutiu, i ha recuperat una mica de terreny, per parar breument després que el Banc deL Japó hagi anunciat que deixa els tipus d'interès sense canvis,

Analistes consultats apunten els 116,00 iens com l'objectiu del dòlar/ien, però també assenyalen que la tendència alcista de l'encreuament -per tant, fortalesa del dòlar- roman intacta.

Noticias relacionadas

contador