ep un enfermero prepara una vacuna antes de inyectarsela a un trabajador sanitario en las
Eduardo Parra - Europa Press
1,0694$
  • -
  • -

L'euro manté part de l'optimisme que ha esperonat el seu preu fins a un màxim d'un mes i mig, als voltants dels 1,21 dòlars aquest dimarts, però no ha pogut estirar el ral·li de gairebé una setmana de la moneda única, a la calor d'una major debilitat del dòlar. Les bones notícies sobre vacunes a la Unió Europea (UE) han estimulat la divisa, però la recuperació del bitllet verd des de mínims de set setmanes, pesa en la cotització de la divisa comunitària que cedeix terreny i busca subjectar-se als 1,20 dòlars.

L'optimisme va calar en l'ànim dels inversors aquest dimarts, després de les notícies que Brussel·les ha encarregat 100 milions de dosis de la vacuna de Pfizer, de manera que el total de comandes ascendeix a 600 milions, que s'espera que cobreixin dos terços de la població dels Vint-i-setr. A més, l'Agència Europea del Medicament va recolzar la vacuna d'una sola dosi de Jansen aquest dimarts, després que l'empresa suspengués el seu llançament a Europa per problemes de coàguls de sang poc freqüents.

L'organisme va confirmar que hi ha "un possible vincle" amb els casos molt rars de trombes però es manté ferm en la postura que "el benefici-risc segueix sent positiu". L'organisme recomana incloure aquests episodis com efectes secundaris molt rars de la vacuna.

L'euro es va enfilar fins a una fita intradiari als 1,2080 dòlars, però va acabar el dia amb marginals caigudes que responen a una lleu recuperació en el dòlar, que dimarts va tocar el seu pitjor nivell en set setmanes, per la caiguda dels rendiments dels bons a causa de la menor esperança de recuperació mundial. El replegament de les borses mundials per l'avanç de nous casos de la Covid-19 des de l'Índia fins a Canadà també ha permès que la moneda dels EUA prengui una mica d'aire.

L'índex del dòlar, que segueix l'evolució de la divisa nord-americana enfront dels seus sis principals parells, se situava als 91,254 a Àsia, després de caure fins als 90,856 dimarts, per primera vegada des del 3 de març. Aquest mes, ha baixat un 2,1%.

L'índex "ha trencat a través d'un nivell de suport clau a curt termini en 91,30 i pot veure més baixades fins als 90 baixos", amb l'euro pujant al voltant d'1,22 dòlars, van dir els estrategs de Westpac en una nota als clients.

El Banc Central Europeu decidirà la seva estratègia dijous, i la Reserva Federal i el Banc del Japó ho faran la setmana que ve.

Noticias relacionadas

contador