lagarde, christine, bce, portada

L'euro ha incrementat la remuntada contra el dòlar aquest dimarts, després de les informacions de Reuters que el Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) debatrà una pujada de tipus de 50 punts bàsics a la reunió de política monetària d'aquest dijous. El mercat ha descomptat que el primer increment del preu dels diners en més d'una dècada sigui del 0,25%, tal com va anticipar el banc central a la reunió de juny, per la qual cosa un augment més gran envia una pilota d'oxigen a la moneda comunitària, que ha caigut per sota de la paritat contra el dòlar per primera vegada en 22 anys.

  • 1,0709$
  • 0,11%

La divisa europea, que s'havia recuperat sensiblement des que dijous passat va tocar mínims des del 2002, als 0,9952 dòlars, ha prosseguit el ral·li d'alleujament, alimentat també per la correcció del dòlar enfront de tots els seus rivals. L'euro ha tocat màxims de dues setmanes contra el dòlar als 1,02534 dòlars, en un context tècnic que suggeria una remuntada cap als 1,0200 dòlars, però “només una ruptura sostinguda per sobre de 1,0360 dòlars suggeriria que s'ha establert un mínim a llarg termini", assenyala Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

L'euro/dòlar “té un suport als 1,0000 i als 0,9900/25 dòlars. La moneda única s'enfronta a un greu risc d'esdeveniments a la segona meitat de la setmana, en primer lloc per la decisió del BCE, i en segon lloc, pels fluxos de gas natural rus que es reprendran després del manteniment dels gasoductes", afegeix l'analista.

A més de la qüestió del possible increment de taxes de 50 punts bàsics, explica Reuters que el BCE estava buscant un acord per proporcionar ajuda als països endeutats com Itàlia al mercat de bons, si s'adhereixen a les normes de la Comissió Europea sobre les reformes i la disciplina pressupostària. Segons l'agència, han debatut durant setmanes les condicions que han de complir els països per acollir-se al nou programa de compra de bons destinat a limitar els costos d'endeutament quan es consideri que no estan en sintonia amb la realitat econòmica. Alguns volien que el MEDE hi participés, però és probable que aquesta opció s'hagi descartat.

En informacions similars, Bloomberg també publica les intencions del BCE d'un increment del 0,50% a causa de l'empitjorament del context de la inflació.

Analistes de Rabobank creuen que "seria una sorpresa que el BCE es desviés de la seva orientació anterior d'una pujada de 25 punts bàsics per a aquesta reunió". Tot i això, els preus del mercat han fet un salt després de l'informe i ara es preveu una pujada de 34,5 punts bàsics per a la reunió.

Noticias relacionadas

contador