contre la faiblesse de l euro la bce n a que des solutions couteuses

L'euro manté el seu avanç de camí als 1,02 dòlars aquest dilluns, després de les alces del 0,67% fins als 1,0088 divendres i un altre 0,17% fins als 1,0115 durant la jornada asiàtica d'aquest dilluns. El ral·li de Wall Street, de la mà de les dades del mercat laboral de divendres, millors del que s'esperava, ha generat certa gana pel risc, cosa que ha animat la divisa comunitària.

"El panorama tècnic suggereix que és possible una correcció cap a 1,0200 dòlars", assenyala Jeffrey Halley, analista d'Oanda. "Però només una ruptura sostinguda per sobre dels 1,0360 dòlars suggeriria un mínim a llarg termini", afegeix. L'euro/dòlar té un suport als 1,0000 i 0,9900/25 dòlars i “la moneda única s'enfronta a un greu risc d'esdeveniments a la segona meitat de la setmana, en primer lloc per la decisió política del Banc Central Europeu (BCE), i en segon lloc, pels fluxos de gas natural rus que es reprendran després del manteniment dels gasoductes", avisa.

Dijous 21 és el dia del drama del gas per al gasoducte Nord Stream 1 que va de Rússia a Alemanya. El manteniment anual programat s'acabarà aquell dia i se suposa que el gas tornarà a fluir. Li donaré un dia més perquè es tracta de Rússia. Però si els fluxos no es reprenen divendres, aquest ral·li del mercat baixista de l'euro i de la renda variable europea es podria evaporar bé com els fluxos del gasoducte.

Els riscos d'eleccions anticipades després de la dimissió del primer ministre, Mario Draghi, a Itàlia –rebutjada pel president de la República– també exerceixen pressió sobre l'euro.

contador