zone-euro-l-inflation-estimee-a-1-2-sur-un-an-en-septembre

El mercat de les divises ha viscut moments d'alta tensió aquest dijous, davant la caiguda de la lliura de més d'un 1,5% enfront del dòlar i l'euro, després de la desbandada de ministres en el govern de Theresa May, que fan presagiar el pitjor desenllaç al seu preacord amb la Unió Europea (UE). Els operadors comencen a descomptar un 'Brexit dur' i la moneda paga els plats trencats, mentre l'euro es manté als 1,13 dòlars, aguantant l'efecte contagi.

La divisa europea s'ha deixat bressolar moderadament per la volatilitat de la lliura de les últimes sessions. En el seu encreuament amb el dòlar, poc s'ha notat l'empenta o la reculada dels inversors en la moneda britànica, ja que la fortalesa del dòlar i les preocupacions sobre el pressupost italià han marcat el compàs. No obstant això, contra la lliura està remuntant notablement, més d'un 1,5%, fins a les 0,8440 lliures, des dels mínims de sis mesos de dimarts.

No obstant això, els analistes esperen un major declivi en la moneda compartida, ja que els operadors subjectaran els seus capitals davant la tempesta que es desferma en un dels majors socis del bloc europeu. En canvi, creuen que el dòlar sortirà beneficiat, igual que el ien, ja que les dues monedes posaran en joc el seu rol d'actiu refugi. L'euro/ien està vivint una bona dosi de volatilitat i s'ha aproximat als mínims de novembre als 1,2750 iens.

Però indiquen diversos experts que l'euro seguirà molt pendent de la crisi entre Roma i Brussel·les, després que Itàlia hagi rebutjat canviar una sola coma del seu pressupost. Aquest gest dona lloc a set dies de nervis i incertesa. Això és el que els espera als inversors fins que la Comissió Europea es pronunciï sobre el 'nou' pressupost d'Itàlia, cosa que no passarà fins al 21 de novembre. Brussel·les estudiarà al detall els comptes presentats pel govern de Giuseppe Conte.

Noticias relacionadas

contador