ep euro dolar portada
Europa Press

L'euro es mostra molt feble després que divendres rebotés des de just per sobre dels mínims del 2017 als 1,0340 dòlars, amb nombrosos experts contenint l'alè davant del que aquesta vegada sí que podria ser la seva tornada a nivells de fa més de 20 anys. El biaix que adopta el mercat per a la moneda comunitària continua sent extremadament baixista i es contempla cada cop amb més convicció un moviment cap a la paritat, asseguren els experts.

  • 1,0725$
  • -0,04%

Per primera vegada en molt de temps, "sembla molt probable que les probabilitats de la paritat euro/dòlar siguin fortes", comenta Naeem Aslam, analista d'Avatrade. Els fons de cobertura ja hi estan apostant. Només a l'últim mes han acumulat 7.000 milions de dòlars de valor nocional en apostes d'opcions sobre la paritat, fet que la converteix en l'operació més popular entre els que busquen una nova caiguda de la moneda comuna.

"Per estabilitzar-se necessitem tornar a superar el nivell de 1,0650 dòlars per arrencar un moviment cap als 1,0820", comenta Michael Hewson, cap d'anàlisi de CMC Markets.

Però els experts no creuen que es produeixi el rebot. Les qüestions geopolítiques estan minant la confiança en la moneda europea, mentre que la inflació no deixa d'incrementar-se a la calor de les sancions al gas i la resposta de Gazprom de tallar el subministrament. La petició d'entrada a l'OTAN de Suècia i Finlàndia i les possibles represàlies de Rússia s'afegeixen a tot això, deixant la seva empremta a les perspectives de l'economia europea, que són cada cop més ombrívoles. El Fons Monetari Internacional ha retallat la previsió de creixement per al bloc monetari el 2022 al 2,8%.

No hi ha dubte que si el Banc Central Europeu (BCE) augmenta els tipus d'interès a causa de la pressió massiva de les xifres d'inflació en alça, ho faria quan les xifres econòmiques generals de l'eurozona ho desaconsellen. "No obstant, deixar la inflació com està costarà més a la UE, i el BCE, igual que el Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès), no tindrà més remei que actuar", creu Aslam.

Els mercats monetaris estan valorant actualment uns 85 punts bàsics de pujades de tipus acumulades pel BCE per al 2022, cosa que podria ser la raó per la qual no hem vist gaire força en l'euro a través de les declaracions del BCE. "Aquest factor en particular és probable que influeixi negativament en el preu de l'euro, i creiem que és probable que dins aquest trimestre puguem veure l'euro caure a la paritat respecte al dòlar", assevera l'expert d'Avatrade.

Pel que fa a la lliura, és probable que el parell lliura/dòlar trenqui per sota de la marca dels 1,20 dòlars, diu Aslam i és probable que tornem a provar el suport dels 1,18 per en el cable.

Noticias relacionadas

contador