ep tres jovenes de rasgos asiaticos caminan por el distrito madrileno de usera protegiendo su rostro
Eduardo Parra - Europa Press
37.552,16
  • 113,55
  • 0,30%

Les accions a Àsia-Pacífic han tancat amb alces aquest dilluns, 1 de març, després de la publicació de dades que van mostrar la desacceleració del creixement de l'activitat manufacturera de la Xina al febrer.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 2,18%, mentre l'índex intentava recuperar-se de la seva caiguda gairebé del 4% de divendres. L'índex Topix ha guanyat un 1,64%.

Els valors de la Xina continental han pujat, ja que el compost de Xangai ha guanyat un 0,52%, mentre que el component de Shenzhen ha saltat un 1,605%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha avançat un 1,2%. No obstant això, les accions de CNOOC que cotitzen a la ciutat han caigut més d'un 3%. Això es va produir després que la Borsa de Nova York anunciés divendres que iniciarà un procediment d'exclusió de la llista contra CNOOC després de l'actualització d'una ordre executiva signada per l'expresident dels Estats Units, Donald Trump, al novembre.

Les accions a Austràlia han pujat, ja que l'S&P/ASX 200 ha guanyat un 1,71%.

L'índex més ampli de MSCI d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó va pujar un 1,03%.

Els mercats de Corea del Sud estan tancats el dilluns per festiu.

PMI MANUFACTURER DE LA XINA

L'índex oficial de gestors de compres (PMI) del sector manufacturer de la Xina corresponent a febrer es va situar en 50,6 durant el cap de setmana, segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d'Estadístiques del país. Aquesta xifra és inferior a la de gener (51,3), però segueix sent per sobre del nivell de 50 que separa l'expansió de la contracció.

Una enquesta privada publicada dilluns també ha mostrat que l'activitat manufacturera de la Xina al febrer va créixer a un ritme més lent. L'Índex de Gerents de Compres (PMI) Caixin/Markit de la indústria manufacturera es va situar en 50,9, xifra que suposa un descens respecte a la lectura de 51,5 de gener.

Els nivells superiors a 50 en les lectures del PMI representen una expansió, mentre que els inferiors signifiquen una contracció. Les lectures del PMI són seqüencials i mostren l'expansió o la contracció d'un mes.

Noticias relacionadas

contador