bourse-un-homme-portant-un-masque-passe-devant-un-tableau-electronique-montrant-des-graphiques-de-recents-mouvements-de-l-indice-nikkei
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les accions a Àsia-Pacífic han deixat fortes caigudes aquest divendres, després del declivi de Wall Street de dijous i enmig d'una onada de vendes en els actius de risc, ja que el ràpid augment dels rendiments dels bons ha posat en perill el sentiment dels inversors.

Al Japó, el Nikkei 225 ha liderat les pèrdues entre els principals mercats de la regió en caure un 3,99% i tancar als 28.966,01 punts, mentre que l'índex Topix va cedit un 3,21% i ha acabat la seva jornada als 1.864,49 sencers. El Kospi de Corea de Sud ha caigut un 3,06%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha desplomat un 2,89% i els valors de la Xina continental també han caigut: el compost de Xangai ha baixat un 1,62%, mentre que el component de Shenzhen ho ha fet un 1,662%.

L'índex australià S&P/ASX 200 també ha patit pèrdues considerables, ja que ha caigut un 2,35% i ha tancat als 6.673,30 punts.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha caigut un 2,99%.

PUJA EL RENDIMENT DELS BONS

Els inversors han vigilat el rendiment dels bons durant la sessió de divendres. Durant la nit, la rendibilitat del bo del Tresor nord-americà a 10 anys havia superat breument l'1,6% i va arribar al seu nivell més alt en més d'un any.

"Els rendiments estan pujant perquè els inversors són optimistes. Creuen que una forta recuperació sostenible està a la volta de la cantonada i que els preus pujaran a mesura que la demanda torni a rugir", va escriure Kathy Lien, directora gerent d'estratègia de divises de BK Asset Management, en una nota amb data de dijous.

Noticias relacionadas

contador