cbdolarlibra

El mercat de les divises segueix molt pendent dels desenvolupaments en les negociacions sobre el Brexit, que mantenen la lliura sota pressió, especialment contra el dòlar, que ha rebut impuls del repunt de la gana pel risc. El rebot de Wall Street ha donat ales al bitllet verd, que es manté ferm també contra l'euro.

La temporada de resultats ha començat amb bon peu a la borsa nord-americana, la qual cosa ha restat interès als valors refugi. Això es tradueix en un retrocés del ien davant el dòlar, que es canvia de mans als 112,34 iens, lluny dels màxims d'un mes de dilluns, als 111,61 iens.

La recuperació del dòlar ha mantingut l'euro també lluny dels 1,16 dòlars de la sessió de dimarts i la moneda europea ha cedit fins als 1,1550 dòlars. La divisa comunitària segueix molt pendent del desenvolupament del pressupost italià, que manté els operadors en tensió i no deixa rebotar l'euro més enllà del màxim de gairebé 10 dies de dimarts.

TOTES LES MIRADES CAP A LA CIMERA DE LA UE

Pel que fa a la lliura, els inversors també seguiran amb total atenció l'inici de la cimera de líders europeus, on havia de presentar-se un primer acord sobre el divorci entre Brussel·les i Londres. Però les converses es van encallar a la matinada de diumenge en el punt de la frontera amb Irlanda del Nord, on van arribar a un punt mort.

Descartat ja que es pugui presentar un pacte abans de l'arrencada d'aquest conclave, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha assegurat que demanarà noves "propostes concretes" a la primera ministra britànica, Theresa May, per desbloquejar les negociacions.

"Necessitem alguna cosa fresca, alguna cosa realment creatiu per protegir els nostres valors, per protegir el nostre mercat únic i, al mateix temps, per respectar completament el Regne Unit i la seva sobirania", ha declarat també el president del Consell Europeu, institució que reunirà els caps de l’estat i de govern dels països membres de la UE.

La que pagarà els plats trencats d'aquests retards i sobre la qual caurà un gerro d'aigua freda per les negociacions, com és habitual des de la votació britànica per abandonar la UE, és la lliura. Analistes de Monex Europa declaren que el que passi durant els propers dies pot deixar la divisa fortament criticada o "impulsar-la cap a una marxa triomfal de dimensions heroiques cap al final de la setmana". "El que és cert és que tenint en compte el desenllaç binari de les reunions de dimecres, la lliura no es mantindrà als nivells de preu al voltant dels 1,31 dòlars al final de la setmana".

Noticias relacionadas

contador