libras

El dòlar avança aquest dilluns contra la lliura i l'euro, durant una setmana clau per a les negociacions de divorci entre la Unió Europea (UE) i el Regne Unit. Les expectatives que s'anunciés un acord entre Londres i Brussel·les abans de la cimera de la Unió Europea (UE) d'aquesta setmana, havien donat ales a la moneda britànica durant les jornades anteriors, però la falta d'un acord ha dinamitat l'auge de la divisa que cedeix terreny davant la seva contrapart nord-americana.

Després del màxim del mes d'octubre de divendres als 1,3258 dòlars, el cable (lliura/dòlar) ha perdut posicions per sota dels 1,3082 dòlars en aquesta arrencada setmanal, des d'on ha remuntat per sobre dels 1,31 dòlars. L'euro, per la seva banda, també ha perdut terreny davant el 'bitllet verd', després d'escalar per sobre dels 1,16 dòlars al tancament de la setmana passada, enmig d'una onada de vendes en el dòlar, arrossegat pel declivi dels índexs de Wall Street.

No obstant això, els temors sobre que els negociadors d'una i altra banda del Canal de la Mànega no siguin capaços de presentar un acord abans de la cimera de líders de la UE d'aquesta setmana han renovat la gana dels inversors sobre el dòlar, que ha posat en joc el seu paper d'actiu refugi. La lliura, a més, s'ha vist llastada pels comentaris de l'exministre d'Afers Estrangers del Regne Unit, Boris Johnson, que ha assenyalat que el país hauria d’oblidar-se dels "assetjadors" de la UE i buscar un "súper acord amb Canadà".

Experts com la fundadora de BK Asset Management, Kathy Lien, insisteixen que el motor principal de la lliura és el Brexit i els operadors esperen, ara, una confirmació oficial de si es presentarà o no acord. El principal focus de conflicte segueix sent la frontera amb Irlanda del Nord, en què les converses es troben estancades.

Quant a l'euro, la moneda amb prou feines ha reaccionat a les notícies de la pèrdua de suports històrica dels socis d'Angela Merkel, la Unió Social Cristiana (CSU), en les eleccions de Baviera. En canvi, analistes com Stephen Innes, d’Oanda, assenyalen que la moneda compartida es mantindrà molt pendent de l'evolució del pressupost italià.

Noticias relacionadas

contador