cb libra may sh1

L'enèsim capítol de la crisi política que viu el Regne Unit a la calor dels deliris sobre el procés del Brexit precipitarà la dimissió de la primera ministra britànica, Theresa May. Segons The Times, la 'premier' es prepara per fer el pas després de reunir-se aquest divendres amb Graham Brady, el cap del Comitè 1922, l'òrgan de govern del Partit Conservador al Parlament. I la lliura ha reaccionat amb noves caigudes fins als 1,26 dòlars i perllonga la seva ratxa perdedora de 10 sessions.

L'últim declivi ha portat el cable (lliura/dòlar) fins a preus no vistos des del 3 de gener i els analistes tècnics temen que la moneda es trobi en caiguda lliure fins a les seves mínims anuals als 1,2370 dòlars. Davant l'euro, es canvia al voltant de les 0,8840 lliures, el seu pitjor preu des del 14 de febrer.

La notícia de l'abandonament de May de les seves funcions com a primera ministra ha transcendit el mateix dia que el Regne Unit està convocat a les urnes en els comicis al Parlament Europeu. Amb totes les enquestes augurant un càstig a les urnes als 'tories' i també als laboristes, aquestes eleccions escriuen un últim epígraf en l'epitafi polític de May.

Noticias relacionadas

contador