divisas extranjeras euro dolar libra
1,2542$
  • -0,0005$
  • -0,04%

Després dels màxims des de 2018 per a la lliura i l'euro de dimecres, les dues divises segueixen escalant posicions i aconseguint fites no vistos des de maig i abril de fa dos anys, respectivament. La moneda britànica es canvia per sobre dels 1,3580 dòlars, després de superar els seus recents màxims per sobre dels 1,35 d'inicis de desembre. Pel que fa a l'euro, la moneda comunitària avança per sobre dels 1,2240 dòlars. Les dues monedes s'han vist esperonades per les bones notícies que arriben des de les converses sobre el Brexit, però també per una nova onada de debilitat en el dòlar dels EUA, llastat per les converses sobre els estímuls contra la COVID-19.

Segons 'Reuters', els negociadors del Congrés nord-americà estaven "apropant-se" a un projecte de llei d'ajuts de 900.000 milions de dòlars, molt per sota del paquet esperat, que arribava als 2 bilions de dòlars. Amb tot, l'acord sembla a prop i l'optimisme marca el compàs d'aquestes converses entre demòcrates i republicans.

A l'altre costat de l'Atlàntic, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va declarar davant el Parlament europeu que s'havia avançat cap a un acord comercial post-Brexit entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE). Von der Leyen va assenyalar que encara que no podia dir si hi hauria o no el tan anhelat tractat, "hi ha un camí cap a un acord ara" i els propers dies seran crítics. "Hem trobat una manera d'avançar en la majoria de les qüestions, però hi ha dos esculls que segueixen pendents: la igualtat de condicions i la pesca", va explicar. "Em complau informar que les qüestions relacionades amb la governança ja s'han resolt en gran mesura. Els propers dies seran decisius", va dir la presidenta de la Comissió Europea.

"A mesura que el món es torna més optimista sobre les perspectives de creixement per a 2021, el dòlar s'ha suavitzat", indica Michael McCarthy, estrateg en cap de CMC Markets. "Un major debilitament del dòlar està sobre la taula". L'índex del dòlar s'ha enfonsat aquesta matinada fins als 89,995, i ha trencat així per sota de 90 per primera vegada des d'abril de 2018.

Noticias relacionadas

contador