cb libra bajaosh1

La lliura segueix amb la tònica a la baixa iniciada dilluns, quan els inversors van començar a adonar-se que el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, no tindrà gens fàcil renegociar els termes del Tractat de Retirada amb la Unió Europea (UE). La por que hi hagi un Brexit dur ha tornat als mercats, assenyalen els analistes, i la moneda ha tornat a reaccionar amb vendes davant el creixent risc que s'arribi al 31 d'octubre sense acord.

Després d'arribar a màxims de gairebé dos mesos, per sobre dels 1,25 dòlars, el cable (lliura/dòlar) perd els 1,24 dòlars aquest dimarts després del doble revés que va rebre Johnson a Luxemburg. D'una banda, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va recordar el 'premier' que li correspon a Londres proposar "solucions" que siguin compatibles amb l'Acord de Retirada perquè pugui produir-se el Brexit el proper 31 d'octubre. De l'altra, el primer ministre luxemburguès, Xavier Bettel, va demanar a Johnson que faci servir el temps que queda "amb intel·ligència" i li exigeix ​​alguna cosa més que "paraules".

En una roda de premsa al costat del faristol buit que va deixar el primer britànic, que va decidir no comparèixer al costat del seu homòleg per les esbroncades rebuts anteriorment, ha insistit en què correspon al Regne Unit fer propostes, a causa del rebuig que genera l'Acord de Retirada, que el Parlament no ha ratificat encara. A més, ha recalcat que no és partidari de noves pròrrogues pel simple fet de donar-les. "Una pròrroga només és una opció si serveix per a un fi", ha asseverat.

Per la seva banda, Johnson va aprofitar la "trobada constructiu" amb Juncker per expressar-li la seva "determinació a arribar a un acord en el qual se suprimeixi el 'backstop' i al qual els parlamentaris britànics puguin donar suport", després que l'acord signat per la seva antecessora, Theresa May, hagi estat rebutjat en tres ocasions a la Cambra dels Comuns.

L'atenció passa també per la Justícia britànica. Downing Street intentarà convèncer el màxim tribunal britànic aquesta setmana que la seva decisió de suspendre el Parlament fins a poc abans de la data per Brexit no era il·legal, com sí van concloure els jutges escocesos la setmana passada

Els inversors esperen més debilitat en la moneda del Regne Unit, ja que l'anàlisi tècnica mostra que "un cop perduts els 1,24 dòlars", el panorama és negatiu, segons Naeem Aslam, expert de Think Markets. No obstant això, subratlla que hi ha opcions de "tornar als 1,25 dòlars mentre el preu es mantingui sobre els 1,2279 dòlars".

La lliura va caure fins a un mínim de tres anys per sota dels 1,20 dòlars a principis d'aquest mes, però després es va disparar més del 4%, de manera que els analistes argumenten que aquesta petita correcció és més que raonable.

Noticias relacionadas

contador