libras

El creixent optimisme al voltant que Brussel·les i Londres siguin capaços d'arribar a un acord sobre el Brexit que es pugui aprovar durant la cimera de la Unió Europea (UE), que arrenca aquest dijous, manté la lliura ben apuntalada. La moneda va estirar el seu ral·li iniciat el 10 d'octubre aquest dimarts fins als 1,28 dòlars, xifra que significa un auge del 5% en menys d'una setmana. Contra l'euro, les pujades són del 4,3%.

"Si s'aconsegueix un esborrany de l'acord, esperem un altre tram alcista cap als 1,30 dòlars en molt poc temps, amb objectiu potencial als 1,3170 dòlars", afirma Neil Wilson, analista de Markets.com. "No obstant això", afegeix, "fins i tot si s'arriba a un acord, el Parlament hauria de recolzar-lo i això no està assegurat". La moneda retrocedeix enfront del dòlar fins als 1,2740 dòlars i es canvia de mans en les 0,8666 lliures contra l'euro.

Tot i que Bloomberg informa aquest dimecres encara que una resolució ordenada cada vegada està més a prop després que el Regne Unit hagi fet concessions, els analistes fan gala del seu escepticisme. En concret, els experts de Julius Baer s'encarreguen de refredar aquestes expectatives: "Esperem una pròrroga. Ens mantenim neutrals a curt termini pel que fa a la lliura a causa d'aquest retard i que l'única manera d'arribar a un Brexit és a través d'un acord", expliquen aquests experts.

Aquesta setmana és decisiva per al Brexit, ja que aquest dissabte, 19 d'octubre, es compleix la data límit per arribar a un pacte o retardar-lo, tal com es defineix a la Llei Benn de principis de setembre.

"Aquesta és la data límit perquè Johnson aconsegueixi que el Parlament aprovi un acord. Si no és així, la llei exigeix ​​que aquest sol·liciti una pròrroga", expliquen des de Julius Baer. "Encara queda molta feina per fer i nosaltres desaconsellem un excés d'optimisme sobre un acord".

Els experts de Danske Bank aprofundeixen en el problema de Johnson amb el DUP. "(Johnson) encara té mal de cap, ja que el DUP s'aferra a la seva posició, així com el grup ERG. El nostre escenari base segueix sent una extensió i eleccions anticipades", apunten.

Noticias relacionadas

contador