brexit-boris-johnson-invite-l-opposition-a-presenter-une-motion-de-censure

L'optimisme sobre un acord del Brexit va en augment. Bloomberg informa aquest dimecres que l'acord cada vegada està més a prop després que el Regne Unit hagi fet una sèrie de concessions. No obstant això, afegeix que segueixen existint obstacles.

El major problema per al primer ministre britànic, Boris Johnson, és el Partit Unionista Democràtic (DUP), el grup nord-irlandès que va donar suport al govern de Theresa May i que Johnson necessita del seu costat per aconseguir un pacte. Els comentaris de la líder del DUP, Arlene Foster, d'aquest dimarts van pintar un panorama ombrívol en aquest front, explica Bloomberg.

Mentrestant, el negociador del Brexit de la Unió Europea (UE), Michel Barnier, es va mostrar optimista durant la passada jornada i va dir que encara hi ha temps per arribar a un acord aquesta setmana. El Consell Europeu durant el qual es tractarà aquest assumpte comença demà i acaba divendres. El termini oficial establert per arribar a un pacte és el dia 19 d'octubre. Si no s'arriba a un acord abans, Johnson es veurà obligat a sol·licitar una pròrroga.

Bloomberg recalca que hi ha moltes qüestions per resoldre, incloent-hi la recurrent qüestió de la independència d'Escòcia. Malgrat això, les borses estan optimistes, i la lliura també.

Els experts de Danske Bank aprofundeixen en el problema de Johnson amb el DUP. "(Johnson) encara té mal de cap, ja que el DUP s'aferra a la seva posició, així com el grup ERG. El nostre escenari base segueix sent una extensió i eleccions anticipades", apunten.

Els experts de Julius Baer també insistien aquest dimarts en què no hi ha temps i sostenen que la seva opció més probable és una pròrroga. "Fins i tot si les parts (Brussel·les i Johnson) estan d'acord, els esdeveniments d'aquesta primavera han demostrat que la ratificació parlamentària al Regne Unit serà difícil", afirmen.

Noticias relacionadas

contador