chica-paseando-junto-cartel-libra
Reuters

La lliura segueix en màxims de dos anys i mig contra l'euro i de més de mig any contra el dòlar, amb l'apetit inversor esperonat per les enquestes de les eleccions d'aquest 12 de desembre, que continuen afavorint una àmplia victòria del partit conservador. Segons els sondejos, el resultat reafirmarà a Boris Johnson com primer ministre de Regne Unit, acabarà amb el Parlament penjat i amb la paràlisi política que assola el país dese fa més de tres anys.

En el seu encreuament contra l'euro, la moneda britànica continua aproximant-se a les 0,84 lliures i aprofundeix en els seus màxims de dos anys i mig aconseguits la setmana passada. Enfront del dòlar, la divisa de Regne Unit prossegueix amb el seu assalt als 1,32 dòlars, enmig de pronòstics que el ral·li tenen l'aire de prosseguir fins als 1,38 o 1,39 dòlars, si es confirmen les previsions i el país acaba abandonant la Unió Europea (UE) de forma ordenada al gener.

El Partit Conservador va estendre el seu lideratge sobre el Partit Laborista a 14 punts percentuals, en comparació amb els 9 punts percentuals de fa una setmana, segons un mostreig d'aquest dilluns realitzada per Survation per a Good Morning Britain d'ITV. Aquests números reforcen les expectatives que “els mercats ara pensen que els conservadors guanyaran”, indica Minori Uchida, analista cap de FX en MUFG Bank.

“Però si no aconsegueixen obtenir una majoria absoluta, això significa que essencialment res serà diferent d'ara, la qual cosa provocarà un xoc bastant gran per al mercat", ha agregat aquest expert que anomena a la cautela.

En altres encreuaments, el dòlar aferma el seu domini, després que l'informe d'ús del passat divendres llancés una dada molt millor del que es preveu. El nombre de treballadors en actiu va créixer fins a nivells no vists des de feia 10 mesos al novembre, amb la indústria de la salut i el retorn dels treballadors de General Motors als seus treballs després de la vaga com a catalitzadors de la pujada.

Segons els experts, aquesta dada reforça la idea que els estralls de la guerra comercial entre la Xina i els EUA encara no han perjudicat l'economia estatunidenca. El parell euro/dòlar està cotitzant en aquest moment en 1,1061 dòlars, i contra el ien el ‘bitllet verd’ es mostra pla.

Noticias relacionadas

contador