libra 630 inglaterra uk pound

La lliura ha tornat a les caigudes aquest divendres després de la publicació de les dades del PIB del Regne Unit, que han mostrat que l'economia del país es va contraure per primera vegada en set anys. La moneda es canvia de mans al seu pitjor nivell des de gener de 2017 i ha deixat un mínim de dos anys i mig als 1,2056 dòlars, a les portes dels seus mínims de tres dècades.

Davant l'euro, la moneda britànica ha deixat un nou mínim de dos anys i s'ha quedat a les portes de les 0,93 lliures, preus no vistos des d'agost de 2017.

Entre abril i juny, el Producte Interior Brut (PIB) es va situar al -0,2%, enfront del creixement del 0,5% registrat durant el primer trimestre. "No es pot negar que les xifres del PIB del Regne Unit són motiu de preocupació", apunten des de Close Brothers Asset Management. La tònica pessimista es reflecteix també en el comentari d'IHS Markit. "Les últimes dades revelen una economia en declivi i vorejant la recessió".

El recent declivi de la moneda s'ha produït per les incerteses que s'han deslligat des que Boris Johnson va reemplaçar Theresa May en el número 10 de Downing Street. El nou premier s'ha compromès amb complir amb el Brexit el 31 d'octubre, hi hagi o no acord amb la Unió Europea. Juliol es va convertir en el pitjor mes per la lliura des d'octubre de 2016 i els experts parlen de paritat de la divisa contra l'euro.

Noticias relacionadas

contador