jeremy-corbyn

Els opositors als plans del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, d'abandonar el bloc comunitari el 31 d'octubre, hi hagi o no hi hagi acord amb la Unió Europea (UE), estan accelerant els seus plans. El desafiament li arriba al primer ministre des de dins i fora del partit conservador.

El líder dels laboristes, Jeremy Corbyn, ha deixat caure que està planejant una moció de censura contra Johnson el setembre, quan la Cambra dels Comuns reprengui l'activitat. D'altra banda, una facció dels 'tories', liderada pel parlamentari Dominic Grieve planegen una revolta contra el 'premier' a mesura que s'aproxima la data límit acordada amb el bloc comunitari.

Grieve, un ex fiscal general, va contradir les declaracions del Secretari de Salut Matt Hancock que el Parlament no pot bloquejar un divorci sense acord. Si hi ha prou suport per a la moció de censura de Corbyn, el Parlament podria forçar el nomenament d'un nou primer ministre al capdavant d'un govern d'unitat nacional, va dir Grieve.

"El Brexit dur pot aturar-se al Parlament", va dir Grieve a Sky News dilluns a la nit. Durant els 14 dies posteriors a l'èxit de la moció de censura "no hi ha res que el primer ministre actual pugui fer per evitar que es formi una nova administració si la majoria de la Cambra dels Comuns el volgués", va dir Grieve.

Això sí, les divisions polítiques dificultarien aquesta coalició, ja que els líders dels partits haurien d'estar disposats a renunciar al seu poder polític per comprometre's amb els seus adversaris. Però Grieve va dir que ha estat parlant amb totes les parts al Parlament sobre com podria dur-se a terme.

El pas ha de donar-lo Corbyn. El líder de l'oposició ha avançat aquest dilluns que llançarà la moció de censura tan aviat com sigui possible quan el Parlament reprengui la seva activitat el 3 de setembre. També ha declarat que el seu partit "farà tot el possible per aturar el Brexit caòtic".

Noticias relacionadas

contador