ep peru ecuadorcolombia firmanacuerdo comercialreino unidodel brexit
TWITTER

L'economia del Regne Unit es va contraure durant el segon trimestre de l'any per primer cop en set anys. Entre abril i juny, el Producte Interior Brut (PIB) es va situar al -0,2%, enfront del creixement del 0,5% registrat durant el primer trimestre, segons les dades publicades aquest divendres per l'Oficina d'Estadística britànica (ONS).

En comparació amb el mateix període de l'any passat, l'economia del Regne Unit s'ha frenat, ja que ha augmentat un 1,2% enfront de l'1,8% del segon trimestre de 2018. Les previsions dels experts situaven el PIB al 0% respecte als tres primers mesos de l'any, i a l'1,4% enfront del període entre abril i juny de l'exercici anterior.

"A causa de la creixent amenaça d'un Brexit sense acord, no seria sorprenent que durant el trimestre actual també hi hagués una contracció"

"El PIB es va contraure durant el segon trimestre per primer cop des de 2012 després d'un fort creixement durant el primer trimestre. La producció manufacturera va retrocedir després d'un fort començament d'any. El sector de la construcció també es va afeblir després d'un començament d'any pròspera, mentre que el sector de serveis, sovint dominant, pràcticament no va generar cap creixement". Per la seva banda, "el dèficit comercial es va reduir notablement, ja que les importacions van caure després d'un fort augment durant el primer trimestre", afirma l'ONS.

El creixement dels serveis va ser moderat, un 0,1%, pel creixement trimestral més feble en aquest sector des del segon trimestre del 2016, quan la producció de serveis també va caure un 0,1%. La producció als sectors de producció i construcció es va contraure, un 1,4% negatiu i un 1,3%, respectivament. Dins de la producció, la manufactura va caure un 2,3% negatiu, després d'un fort creixement de l'1,9% durant el primer trimestre.

Des d'XTB comenten que les últimes dades sobre l'economia del Regne Unit ofereixen "una visió força ombrívola". "Aquesta és la primera vegada en més de sis anys que tenim una contracció trimestral en l'activitat econòmica i a causa de la creixent amenaça d'un Brexit sense acord, no seria sorprenent si el trimestre actual també mostri un contracció".

"No es pot negar que les xifres del PIB del Regne Unit són motiu de preocupació", apunten des de Close Brothers Asset Management, que afegeixen que "l'impacte del Brexit és sens dubte exacerbat per la desacceleració global". La tònica pessimista es reflecteix també en el comentari d'IHS Markit. "Les últimes dades revelen una economia en declivi i vorejant la recessió" i "brinden poques esperances d'alguna cosa millor que l'estancament durant el tercer trimestre".

Noticias relacionadas

contador