dolar1

El ministre de Finances japonès, Taro Aso, ha declarat al parlament del seu país que els augments en solitari del dòlar contra altres monedes probablement van ser impulsats per l'ansietat dels inversors pel brot de coronavirus, que ha provocat que els fons d'inversió fugin en massa cap al dòlar, i hagin fugit d'actius de més alt risc.

“Tots estan comprant dòlars. Això fa que caiguin les altres monedes. Els preus de les accions i els bons estan en declivi, cosa que no havia succeït mai abans ”, va dir Aso al parlament. Aquests moviments insòlits han fet que els participants dels mercats acaparin ‘bitllets verds’, i això al seu torn ha derivat en pànic per l'escassetat de líquid.

Els bancs centrals, especialment la Reserva Federal dels EUA (Fed) han respost amb mesures d'emergència, com el recent ‘QE’ il·limitat del supervisor monetari dels EUA, per evitar que hi hagi sequera de dòlars.

"Probablement es deu a l'ansietat dels inversors" per la pandèmia, va dir Aso, que ha explicat davant els legisladors del seu país les raons al darrere de l'acaparament d'efectiu dels inversors, particularment en dòlars. El ien, habitualment considerat un actiu refugi en temps de crisi, va cedir a mínims d'un mes el dilluns, en 111,50 iens. Aquest dimarts cotitza entre 110,00 i 111,40 iens.

Noticias relacionadas

contador