ep billetes de euro dinero
EUROPA PRESS - Archivo

El dòlar va camí de tancar el seu pitjor mes d'agost dels últims cinc anys. Després d'encadenar quatre mesos de pèrdues o, cosa que és el mateix, de guanys per a l'euro, la moneda estatunidenca viu la seva pitjor ratxa baixista des d'estiu de 2017. Amb la divisa compartida per sobre de 1,19 dòlars després de visitar màxims des de 2018, a 1,1966 dòlars, fa escassament dues setmanes, els inversors digereixen el canvi sobre la política inflacionista de la Fed i les seves repercussions per al ’bitllet verd’.

El president del banc central EUA, Jerome Powell, va anticipar un canvi més acomodatici de la seva política monetària dijous passat, que s'espera repercuteixi en una alça de la inflació i en què els tipus d'interès es mantinguin baixos durant un bon temps. “És probable que els banquers centrals dels Estats Units estiguin complaguts amb la interpretació de les seves mesures, però aquestes no són una bona notícia per al dòlar”, comenten els analistes de Commerzbank. “Si s'espera que el poder adquisitiu intern del dòlar s'erosioni més ràpidament (ja que això és la inflació) és difícil assumir que mantindrà el seu poder adquisitiu en el mercat canviari a llarg termini”, argumenten.

Aquest és el motiu principal de les recents caigudes de la divisa estatunidenca que, a més d'afeblir-se contra l'euro fins a 1,1929 dòlars, ha tocat 92,356 punts en l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de divises rivals, la qual cosa significa que acumula una caiguda de l'1,2% aquest mes.

“Els baixistes busquen una ruptura per sota de 92,12 a l'índex del dòlar, però atès que les posicions curtes són molt extremes, podem veure una major consolidació abans d'un altre moviment a la baixa”, assenyalen els experts de FXTM. ·L'or continuarà sent un dels millors beneficiaris de la feblesa del dòlar, així que es veuran noves pujades per sobre dels 2.000 dòlars durant les setmanes següents”, agreguen.

Noticias relacionadas

contador