ep bitcoin 20210113162404
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

Pujades del 15% per al bitcoin aquest dijous, que supera els 37.000 dòlars i sembla tenir ganes de tornar a intentar-ho per sobre dels 42.000 dòlars, on s'ubica ara la resistència que la més operada de les divises de xifrat va fixar a finals de la setmana passada, quan va marcar un màxim històric per sobre d'aquest preu (42.700 dòlars). La capitalització total del mercat de les criptodivises torna també a la marca del bilió de dòlars, gràcies a l'impuls dels principals actius, com l'ethereum que avança a prop d'un 10% o polkadot, que ho fa més d'un 30%.

Sembla que els inversors han considerat que la correcció experimentada a principis d'aquesta setmana, quan es va evaporar més d'un 20% en el valor del bitcoin, és suficient perquè tornin les compres, ja que l'objectiu dels inversors continua sent 50.000 dòlars, nivell al qual el consens de mercat creu que la creació de Satoshi Nakamoto arribarà aquest primer trimestre del 2021. El moviment es produeix malgrat les paraules d'aquest dimecres de la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde que el bitcoin és un "actiu altament especulatiu".

"El bitcoin ha tornat, encara que a un ritme més moderat al que ens tenia acostumats últimament", indica Craig Erlam, analista d'Oanda. El comentari de Lagarde, segons el parer d'aquest analista, "poc impacte ha tingut en una comunitat acostumada a les crítiques dels estaments de poder".

"Malgrat que alguns poden fins i tot veure això de manera positiva, fins i tot com una insígnia d'honor, mostra els desafiaments als quals la criptocomunitat enfronta per esdevenir un actiu d'inversió de masses, fins i tot si pot convertir-se en una moneda més estable, de la qual cosa no ha mostrat signes de fer", afegeix l'expert. "Lagarde va descartar les seves perspectives de convertir-se en una moneda i la va etiquetar correctament com un actiu altament especulatiu. Té molts obstacles enormes per superar", arrodoneix l'expert.

En qualsevol cas, al marge d'aquestes declaracions, queda clar que els inversors han interpretat el recent retrocés com una oportunitat de pujar al tren de les compres. En qualsevol cas, no es poden descartar nous retrocessos, encara que els suports de curt termini estan ara molt més clars: "Tenim un primer suport a la zona dels 32.000 dòlars i per sota, els 28.000 dòlars. Tot i que el suport més important el tenim, com no pot ser d'altra manera, als 20.000 dòlars", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador